UĞUR FIRAT, ‘BU SENE MAALESEF SEKTÖR OLARAK UMDUĞUMUZU BULAMADIK’

İskenderun Kuyumcular, Saatçiler, Fotoğrafçılar ve Çiçekçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, düğün sezonunda kur ve altındaki artış, gurbetçilerin yurda az ziyareti, kuyumcu esnafının bu yılki beklentilerini karşılamadığını söyledi.

Oda Başkanı Uğur Fırat, geçen haftalarda bin, 980- 85 hatta 970’e kadar düşen altının tekrar pazartesiden itibaren toparlanarak 1030 40-50 arasında gidip gelmeye başladığını belirterek “Euro ile altının bir olduğunu doların da euro ile bir olduğunu geçen haftalarda söylemiştik Bu hafta da dolarda yukarıya doğru trend gördük. Şu an itibariyle doların fiyatı 1860 lira euro 1.850 lira, altının gramı da şu an itibariyle 1032 lira bu bizim tahminlerimizin yine doğru çıktığını gösteriyor” dedi.

Her düşüşün içerisinde muhakkak bir kar satışları olduğuna işaret eden Oda Başkanı Fırat “Yatırımcı ucuz fiyattan almış yükseldiği zaman satıyor. Sattığı zaman da altında bir gevşeme oluyor, piyasa oyuncuları diyoruz. Bu sene maalesef sektör olarak umduğumuzu da bulamadık, desek doğru olur. Çünkü her sene daha çok gurbetçi gelirdi, daha çok piyasalarda iş olurdu, bu sene maalesef yarı yarıya düştü. Gurbetçinin az gelişi, bir de sektörde aşırı yükselmeler 30-40-50 civarında yükselme yatırımcıyı, düğün yapanları, nişan yapanları daha hafif takılara yönlenmesine sebep oldu. 2022 kazasız belasız atlatırsak 2023’te İnşallah daha iyi olur diye tahminlerimiz. Altının yukarı doğru tırmandığını görebiliyoruz bu birkaç ay içerisinde biraz daha yükselir, herhangi bir olumsuzluk olmazsa…” diye konuştu.
HABER MERKEZİ