TDP GENEL BAŞKANI SARIGÜL, ‘TÜRKİYE’NİN 82. İLİ İSKENDERUN’DUR’

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İskenderun’da basın mensupları ve gençlerle bir araya geldi. Siyasetten, spora, ekonomiden, sosyal medyaya kadar bir çok konu hakkında açıklamalarda bulunan Sarıgül, İskenderun’un hak ettiği değeri görmesi için mutlaka üstüne gidilerek, İskenderun’un Türkiye’de 82. İl statüsü kazanması gerektiğini ifade etti.

Sarıgül konuşmasında; “Türkiye’nin 82.ili İskenderundur. Bu memleket bir çok ilden daha büyük ve daha yüksek ekonomilere sahip bir ilçedir. İskenderun’un yıllardır özlemini çektiği il olma konusu bizim iktidarımız döneminde ilan edilecektir” dedi.
Sorulan bir soru üzerine engelli ailelerinin yaşadıkları sıkıntılar üzerine de açıklamalarda bulunan Sarıgül özellikle engelli anneleri için çok önemli bir noktaya değindi.

‘ENGELLİ BİREYLERİMİZE YÖNELİK BAKANLIK KURULMALI’
Sarıgül; “Engelli bireylerimizi anlamalıyız. Onların yaşamlarını kolaylaştırmak için elimizden ne geliyorsa yardım etmeliyiz. Ayrıca engelli vatandaşlarımızın annelerinin yaşadığı sıkıntı olan çalışamama ve emekli olamama durumunu ivedilikle çözüme kavuşturmalıyız. Şöyle ki engelli birey annesi bütün hayatını evladına adadığı için çalışıp sigorta primi yatıramıyor dolayısıyla emekli olma durumu ortadan kalkıyor. Bizim tüm konularda olduğu gibi bu konuda da hazırladığımız raporumuz çalışmalarımız var. Biz bu ülkede engelli bireylerimize özel bakanlık kurarak bu ve bunun gibi yaşanan konuların hepsini çözerek, engelli ailelerinin nefes almasını ve engelli bireylerimizin toplum içindeki yaşama alanlarını daha da arttıracağız” dedi.

Toplantı sonrası gençlerle pasta kesen Sarıgül, gençler arasında kura çekerek 2 genci İstanbul’da ağırlayacağını ve bu gençlerle birlikte Galatasaray futbol takımının maçını statta izleyeceğini söyledi.
HABER MERKEZİ