CUMHURİYETE ÇOK YAKIŞTI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan TOGG Gemlik Kampüsü’nde ‘Babayiğitler’ olarak anılan proje ortakları yerli otomobili ve geleceğini değerlendirdi.

TOGG’un proje ortakları Gemlik Kampüsü’nün açılışının ardından bir toplantı düzenledi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ve Turkcell A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu’nun katıldığı toplantıda ortaklaşa iyi bir iş çıktığını vurguladı.

‘MİLLİ TANKIMIZI GELECEK YIL ÜRETİP ORDUMUZUN HİZMETİNE VERECEĞİZ’
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ise Cumhuriyet’in 99’uncu yılında Türk milletinin karşısına güzel bir işle çıkmanın kendilerini mutlu ettiğini anlattı.
TOGG’a giriş hikayesine değinen Tosyalı, şu bilgileri verdi:
“Tosyalı olarak demir çelik sektöründe ana oyunculardan biriyiz. Sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir yerinde hem üretim yapıyoruz hem yatırımlar yapıyoruz. Biz geçtiğimiz yıl BMC’yi satın alarak taşıt endüstrisine girdik. Kaderin cilvesidir ki TOGG’un ilk yatırımı kurulurken, ısrarla bu yatırıma girmem teklif edilmişti. Ben ‘Biz demir çelik üreticisiyiz, taşıt endüstrisi bize uzak.’ deyip uzak durmuştum. Kader bizi tekrar bu işin içine soktu, demek ki bu anı yaşamak varmış. Bu anı yaşamak, bir yandan da muazzam bir eserle karşınızda olmak… Ayrıca da milli tankımızı gelecek yıl üretip ordumuzun hizmetine vereceğiz.”

‘BU TARİHİ ANA ŞAHİTLİK ETMENİN GURURUNU YAŞADIK’
Törene katılan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ile brlkte katıldığı törende, “Türkiye’nin yerli ve millî otomobilinin üretileceği TOGG Gemlik Kampüsü açılış törenine katılarak bu tarihi ana şahitlik etmenin gururunu yaşadık. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun” dedi.
HABER MERKEZİ