YAYALARA ÖNCELİK DURUŞU, HAYATA SAYGI DURUŞU!

İçişleri Bakanlığınca, trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla başlatılan farkındalık kampanyası kapsamında ülkemiz genelinde olduğu gibi İskenderun’da da etkinlik düzenlendi.

Naciye Suna Oktay Tekin İlkokulu önünde gerçekleştirilen etkinliğe, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Yusuf Yıldırım, Okul müdürü Berivan Şahin ve Hayırsever Suna Tekin ve bazı kurum müdürleri katıldı.

Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Jandarma Komutanı Yusuf Yıldırım, okul bahçesinde bulunan çocuklarla bir araya geldi. İskenderun Kaymakamı Demiryürek, çocuklara yapılacak faaliyetler hakkında bilgiler verirken onlarla da yakından ilgilendi.
Okulun yaya geçidinde düzenlenen farkındalık etkinliğinde geleceğin bilinçli yayaları ve sürücüleri, yaya geçitlerinde bayraklarla buluşarak trafikte yaya önceliğine dikkati çektiler.

Kaymakam Demiryürek, öğrencilerle birlikte yaya çizgilerinden bir tanesini kampanya etkinliği çerçevesinde sembolik olarak kırmızıya boyadı.
Etkinliğin çocuklara iyi anlatılması gerektiğini belirten Kaymakam Demiryürek, “Çocuklarımızın bunu iyi kavraması gerekiyor, bizim de kırmızı çizgimiz çocuklarımızdır” dedi.

Öğrenciler protokol üyelerinin dağıttığı broşür ve bayrakları almak için birbirleriyle yarıştılar.
HABER MERKEZİ