ŞERAFETTİN KASKA ‘YILIN OLGUN ESNAFI’ SEÇİLDİ

Üyeleri arasından yılın esnafını seçen İskenderun Kuyumcular, Saatçiler, Fotoğrafçılar ve Çiçekçiler Odası, ayrıca kentte Şeref Plak olarak yıllarca hizmet veren 68 yıllık esnaf Şerafettin Kaska’yı da ‘Yılın Olgun’ esnafı seçti.

İskenderun Kuyumcular, Saatçiler, Fotoğrafçılar ve Çiçekçiler Odası tarafından geçen hafta çeşitli etkinlikler düzenlenerek kutlanan ‘Ahilik Bayramı’ İsa Taş Paradise geniş katılımlı kahvaltılı finalle sona erdi.

AHİLİĞİN İÇERİSİNDE DÜRÜSTLÜK VAR
İskenderun Kuyumcular, Saatçiler, Fotoğrafçılar ve Çiçekçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, yaptığı konuşmada ellerinden geldiğince kent halkına Ahilik kavramını aşılamaya çalıştıklarını belirterek “35. yılını kutladığımız Ahi Esnaf Bayramının başta ülkemize, şehrimize hayırlara vesile olmasını yürekten temenni ediyorum. Göreve geldiğimiz günden itibaren her fırsatta Ahi kavramını İskenderunlu hemşerilerimize duyurmaya çalıştık” dedi.
İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci de Esnafın ruhu, esnafın özü, esnaflığın temel direği olan Ahilik Teşkilatının tarihsel süreci çok eskiye dayandığını vurgulayarak “Ahiliğin içerisinde dürüstlük var, sadakat var, birlik, beraberlik var, kardeşlik var, dayanışma var ve her şeyden daha önemlisi helal lokma, helal kazanç var. Dolayısıyla esnafın böyle bir kavram üzerinde bir araya gelmesine vesile olduğundan dolayı Uğur Fırat’a kuvvetli bir alkış istiyorum” diye konuştu.

HAYATA RENK KATIYORLAR
İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur da, hayatın içinde, birlikte oldukları toplum içerisinde, hayata renk katan, bulundukları çatı içerisinde ve toplum içerisinde, büyük hizmetler veren şahsiyetler olduğuna işaret ederek bunların gönül hazinesi olduğunu ifade ederek Başkan Uğur Fırat’ın da yaptığı sosyal faaliyetlerle gönüllerde yer edindiğini söyledi.

Katılımcıların Ahilik Bayramlarını kutlayan Saadet Partisi İskenderun İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik ise, bu geleneğin yaşatılmasının önemine de değinerek bu anlamda hizmetlerinden dolayı Oda Başkanı Uğur Fırat’a şükranlarını sundu.

MEHMET BAHİTTİN GÜNEÇ ODANIN AHİSİ SEÇİLDİ
İskenderun Kuyumcular, Saatçiler, Fotoğrafçılar ve Çiçekçiler Odası tarafından seçilen ahilere kaftanları törenle giydirildi. Odanın 674 numaralı üyesi olan Mehmet Bahittin Güneç, 1985 yılından bu yana dürüst ve doğru çalışmalarından ötürü Odanın Ahisi seçildi.

ADİL KÖYBAŞI YILIN USTA ESNAFI
2005 yılından bu yana yine dürüst ve doğru çalışmalarından ötürü Fotoğrafçı Adil Köybaşı Yılın Usta Esnafı, oda üyesi olmamasına karşın Şehit Pamir Caddesi üzerinde 68 yıllık esnaf olan, yıllarca Şeref Plak olarak kente hizmet veren Şerafettin Kaska da ‘Yılın Olgun Esnafı’ olarak belirlendi.
HABER MERKEZİ