SAHTE İÇKİDEN 3 KİŞİ ÖLDÜ, 9 KİŞİ YOĞUN BAKIMDA

İskenderun’da sahte içkiden hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e çıktı. Hatay’ın İskenderun ilçesinde son 5 günde sahte içki kullandıkları gerekçesiyle 3 kişi hayatını kaybetti. Dokuz kişi de hastanelerde yoğun bakımda yatıyor.
Önceki gün kaçak rakı içtikten sonra fenalaşan ve hastaneye kaldırılan eski Çilingir ustalarından Celal Daher kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Eşi Gülseren Daher ise yoğun bakımda. Babasını kaybeden ve annesini yoğun bakımda bekleyen aile ise yaşananlara isyan ediyor.
Meydan Mahallesi’nde ikamet eden Daher ailesinin yakınları sahte içkiden birçok kişinin hayatını kaybettiğini belirterek içen kişilere çağrıda bulundular.

‘DÜPEDÜZ CİNAYET’
Kayınbabası Celal Daher’i sahte boğma rakıdan kaybettiklerini belirten Emir Arslan, yaşananları haber ekibimize anlattı. Damat Arslan, “Kayınbabam ve kaynanam önceki gün evde boğma diye tabir edilen rakı içmişler. Ancak bir anda kayınbabam kendimi iyi hissetmiyorum diyerek söylendi. Hemen hastaneye kaldırdık ancak hayatını kaybetti. Kaynanan da aynı rakıdan içmiş ve birgün sonra da kaynanam çok kötü fenalaştı ve onuda hemen hastaneye götürdük ama sonrasında yoğun bakıma alındı, durumu çok ciddi. Kimsenin bu sahte rakılardan kullanmasını istemiyoruz. Bu düpedüz cinayet” dedi.

İYİLEŞSİN DİYE DUA EDİYORLAR
Babasını kaybeden ve annesinin iyileşmesi için dua eden Kızları Derya Arslan ise “Sahte alkol nedeniyle babamı kaybettim. Annemi de yoğun bakıma bıraktık, durumu çok kötü. Karaağaç’ta bir yerde yapılan boğma tabir edilen rakıyı almışlar ve bu duruma geldiler. Son birkaç gündür herkesin sahte rakıdan hayatını kaybettiğini duydum” dedi.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, BİR KİŞİ TUTUKLANDI
Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise “Hastaneye müracaatlar başlar başlamaz kolluk görevlilerimiz konunun üzerine ciddi bir şekilde giderek çalışma başlattı. Yoğun bakımda yatan 12 kişiden 3’ü hayatını kaybederken 9 kişinin tedavilerine devam edildiği belirtildi.
Valilik tarafından yapılan açıklamada ise sahte içki satışının yapıldığı 9 ikamet ve 1 iş yerine, İskenderun Emniyet müdürlüğü ekipleri baskın gercekleştirdi. Yapılan aramalarda 84,2 kg içime hazır kaçak alkol, 2 ton 600 kg fermente kaçak alkol ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 10 kişi gözaltına alınırken bir kişi de şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.