MAVİ ÇOCUK AKADEMİSİ’NDE MİNİKLERE ‘YANGIN VE DEPREM’ EĞİTİMİ

Hatay’ın en büyük anaokulu olan, başarılı ve kaliteli eğitim anlayışıyla çocuklara donanımlı bir gelecek hazırlayan Mavi Çocuk Akademisi, İtfaiye Haftası nedeniyle önemli bir etkinlik gerçekleştirdi.

Modern Evler Mahallesi’nde bulunan Mavi Çocuk Akademisi tarafından, Meslekleri ve önemli günleri öğrenme eğitimi kapsamında yapılan etkinlikte itfaiye ekipleri, minik çocuklara yangın ve deprem ile ilgili önemli bilgiler aktardı.

Meraklı minikler itfaiye ekiplerinin çalışmalarını öğrenirken, aynı zamanda eğlenceli vakit geçirdi. Yangın tatbikatında, ilk kez itfaiye gören minik öğrenciler heyecan yaşadı.

Öğrencilere yangın hakkında ve yangın esnasında neler yapılması gerektiği hakkında bilgilerin verildiği etkinlikte öğrencilere yol gösteren Mavi Çocuk Akademisi Müdürü Özge Kök, “Afet sırasında eğitimin daha küçük yaşta başlaması gerekliliğinden yola çıkarak, çocuklarımıza bu eğitimi verdik. Üzücü ve istenmeyen muhtemel olaylar karşısında öğrencilerin gösterecekleri davranışları birebir olarak öğrenmelerini istiyoruz. Çocuklarımız en iyi şekilde bilgi sahibi oldular. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR