AHİLİK HAFTASINDA ESNAF VE VATANDAŞA KARANFİL

İskenderun Kuyumcular, Saatçiler, Fotoğrafçılar ve Çiçekçiler Odası tarafından, her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenen ‘Ahilik Haftası’ kutlama programı çerçevesinde esnaf ve vatandaşlara karanfil dağıtımı gerçekleştirildi.

Büyük Çarşı İşhanı önünde bir araya gelen Oda yönetimi, esnaf ve vatandaşların Ahilik Bayramını kutlayarak birer karanfil takdim etti. Ahilik Bayramına her zaman büyük önem gösterdiklerini ifade eden İskenderun Kuyumcular, Saatçiler, Fotoğrafçılar ve Çiçekçiler Odası Başkanı Uğur Fırat “Kutladığımız Ahi Esnaf bayramı dolayısıyla dün Kaymakamımızı ziyaret ettik, bugün de esnaf ve vatandaşlarımıza çiçek dağıtıyoruz” dedi.

Başkan Uğur Fırat, etkinliklerinin hafta boyunca devam edeceğini belirterek, “Yarın (Çarşamba) günü kuyumcular çarşısı arasında Ahi Pilavı ve tatlı dağıtımı gerçekleştireceğiz. Perşembe günü Mehter Takımı yürüyüşümüz var. Perşembe günü saat 17.00’da İŞKUR binası önünden başlayacak, yürüyüşümüze tüm İskenderun halkımızı davet ediyoruz. Pazar günü de İsa Taş Plazada düzenleyeceğimiz bir toplantı ile de seçilen yılın ahisi, olgun esnafına kaftanları giydirilecek ve haftayı bu şekilde tamamlayacağız. Nice bayramlara olsun diliyorum” şeklinde konuştu.