MÜJDEYE NE OLDU? ARSUZ’UN HANGİ PROBLEMİ PAZARLIK UNSURU OLARAK GÖSTERİLDİ?

İskenderun Belediyesi, Meydan Mahallesi’nin kentsel dönüşüm meselesini her yönüyle sonuçlandırdı, meclisten kararı geçirdi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da bu kararı, HBB meclisine gündeme aldırdığını ‘müjdeleyerek’ (!), oturuma katılmak yerine soluğu Meydan mahallesinde aldı.

Ama sonradan öğreniyoruz ki, olayın ucunu açık bırakmış, Arsuz’un imar durumunu ‘pazarlık’ konusu haline getirmiş.
Lütfü Savaş, Meydan mahallesindeyken.. AK Parti HBB meclis üyesi Erdem Ünlüçetinkaya, Lütfü Başkan’ın neredeyse bir yıldır katılmadığı meclis oturumunda şu konuşmayı yapıyor;
“7-8 aydır Meydan mahallesinde çalışıyoruz. Çözümünü bulduk, hazır hale getirdik. Bugün bu kararı gündeme almakla Lütfü Savaş müjdeyi vermek üzere Meydan mahallesine gitti. Ama görüyoruz ki, burada bir müjde durumu olmadı. Sebebi de şu; bizim 1/5000’likte ilgili donatı alanlarına ihtiyacımız vardı. Biz bu donatı alanlarını daha önceden planladığımız için Orman idaresinden plan içerisinden kalan alanları rekreasyon alanı olarak tahsisini istedik. Orman Bakanlığı da bunu ilan etti. Bugün de bu durum gündeme alınıp, plana işlenecekti. Ama ben çok çirkin bir teklifle karşılaştım. Çok sinirliyim. Arsuz’un şu problemini yaparsanız olur ne demek? Ben Arsuz’a karşı mıyım? Bunun önüme pazarlık unsuru olarak konmasına çok üzüldüm. Bugün kendisine teşekkür edecektim, ama böyle olmadı. Teessüf ederim” tepkisinde bulundu.
Erdem Bey bu konuşmayı yaparken, Lütfü Savaş Meydan mahallesinde ne anlatıyordu? Bilemem!
Ama yeşil alan donatılarından rahatsız olmanın, Meydan ve kentsel dönüşüm bekleyen diğer 5 mahallenin kaderiyle oynamanın ne anlama geldiğini bilirim!
Yazık!
Mesire alanı olarak gösterilen yeşil donatıların plana işlenmeyişi, yarın bir itiraz üzerine tüm planı sekteye uğratır. Bunu neden yapıyorsunuz?
Arsuz’un hangi problemi var ki, bunu pazarlık olarak gösteriyorsunuz?
Kat yoğunluğu mu istiyorsunuz?
‘Rant’ odaklı beklentilerde menfi duygularla mı hareket ediyorsunuz?
Amacınız nedir?
Memleketin kaderiyle oynamaktan vazgeçin!

Yılmaz AKPINAR – 11 Ağustos 2022 Perşembe