GÖÇ YOLCULUĞUNDA BİTKİN DÜŞEN LEYLEĞİ BALIKÇI KURTARDI

İskenderun körfezinde avlanan balıkçı, göç yolculuğu sırasında takatsiz ve denize düşen leyleği teknesine alarak kurtardı.

Kışı Afrika’da geçirmek üzere Kuzey Avrupa ve Asya’dan göçen yüzbinlerce leylek Hatay üzerinden geçişi sırasında güçsüz ve takatsiz kalanların yardımına insanlar yetişiyor.

Bu sırada yorgunluktan veya başka nedenlerle yaralanarak denize karaya düşen leyleklerin kimi zaman şansı yaver gidiyor. İskenderun körfezinde avcılık yapan balıkçı Metin Okçu da teknesi ile seyir halindeyken Sarıseki açıklarında denizde çırpınan bir leylek gördü.

Tekneyle yanına yanaştı ve bitkinlikten uçamayan kanatları ıslanmış leyleği kurtarmak için yanaştığını belirten Balıkçı Metin Okçu “Su yüzeyinde çırpınıyordu, yardıma muhtaçtı, sonuçta bir can. Ben de tekneye aldım ve karaya çıkardım. Yetkililere haber verdim şimdi kurumasını bekliyorum” dedi.

Bitkinlikten uçamayan Leyleği Balıkçı Barınağına getiren Metin Okçu “Teslim alacak ekibi bekliyoruz. İşin uzmanları bakacak belki bir şeyi yoksa ardından gelen sürüye uçarak karışıp gidecek ya da tedavisi başlayacak. Ben mutluyum kendisini kurtardığım için” diye konuştu.

Denizde kurtarılmayı beklerken kurtarılan ve Balıkçı Barınağa getirilen Leylek, kısa sürede bulundu yere alıştı. Çevredekiler leyleği beslemek için balık verdi.
HABER MERKEZİ