ÖLÜM YOLU SEVGİ YOLU OLDU

Hatay’ın Kırıkhan ilçesini Hassa ve Reyhanlı’ya bağlanan yolda çalışmalar tamamlandı. TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, tamamlanan Kırıkhan çevre yolunda incelemelerde bulundu.

Kırıkhan AK Parti ilçe Başkanı Ömer Erdal Çelik, Kırıkhan Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Numan Bölükbaş, Kırıkhan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çelik, Karayolları Kontrol şefi Abdülhakim Polat ve vatandaşların katılımıyla Kırıkhan’ı Reyhanlı, Hassa, K.Maraş ve G.Antep’e bağlayan yolu inceleyip bir açıklama yapan Yayman, daha önce tek şeritli olan bu yolda her yıl çok sayıda trafik kazası meydana geldiğini ve her yıl yaklaşık 7-8 kişinin hayatını kaybettiği ve çok büyük acıların yaşandığını ifade etti.

‘SEÇİM DÖNEMİNDE SÖZ VERDİK’
Yayman; “2018 yılında milletvekili olduğumuzda bu yol için söz verdik, bu yolu ölüm yolu olmaktan çıkarıp sevgi yolu yapacağız dedik ve çok şükür bunu başardık. Seçim döneminde söz verdiğimiz büyük bir eseri daha yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Yayman, “Bu yol hem bölgemiz hem de Kırıkhan için önemli ve stratejik bir yol. Tarihi bir niteliktedir. Bugün mü bitecek, yarın mı bitecek diye çok tartışmalar oldu, çok şükür Kurban bayramı öncesi tamamlanıp açıldı. Milletimize hayırlı uğurlu olsun. Otoban kalitesinde olan bu yolun 1 kilometresi 15 milyon TL’ye mal oluyor. Bu rakamlar hükümetimizin şehrimize verdiği değeri ortaya koyuyor, Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkür ederiz. Bu zor zamanda bizi yalnız bırakmadı.

50 BİN ÇINAR AĞACI DİKİLDİ
Yol yapımında emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür eden Yayman, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu, Genel Müdürümüz Abdülkadir Uraloğlu ve Kara yollarının değerli çalışanlarına teşekkür ederiz. Kırıkhan, Hassa ve Reyhanlı yolu kenarlarına 50 bin adet çınar ağacının dikildiğini sözlerine ekledi.. Bu çınarlar büyüdüğünde buralar bambaşka bir güzelliğe kavuşacak inşallah” ifadelerini kullandı..

YAPARSA AK PARTİ YAPAR
AK Parti ilçe Başkanı Ömer Erdal Çelik ise yaptığı açıklamada “Bu yol Kırıkhan İçin çok önemli bir yoldu. Yıllardır konuşuluyor ama yapılmıyordu. Çok şükür bugün açılışını yaptık. Hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza ve Vekilimiz Hüseyin Yayman’a şehrimiz adına teşekkür ederiz. Hep dediğimiz gibi “Yaparsa, AK Parti yapar” ifadelerini kullandı.