KIBRIS ŞEHİDİ ŞEHİT BAYRAKTAR İÇİN 48 YIL SONRA TEMSİLİ MEZAR YAPTIRILDI

1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda şehit düşen ve cenazesi bulunamayan Şehit Er Hasan Bayraktar için İskenderun Şehitliği’nde temsili şehit mezarı inşa ettirildi.
Şehit ailesinin “son arzusu” olarak istediği mezarda düzenlenen törende, Bayraktar dualarla anıldı.

İskenderun Şehitliği’nde tertip edilen cenaze töreninde; 1974’te Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Türkleri Rumların baskı ve zulmünden kurtarmak, Ada’da barışı tesis etmek amacıyla düzenlediği Kıbrıs Barış Harekatı sürecinde şehadete irtihal eden ve yapılan tüm arama – tarama faaliyetlerine rağmen naaşına ulaşılamayan Şehit Er Hasan Bayraktar adına temsili bir defin işlemi gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende Şehit Er Hasan Bayraktar’ın özgeçmişi okundu, dualar edildi.
Askeri tören eşliğinde gerçekleştirilen defin töreninin akabinde Kaymakam Dr. Polat Kara, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve beraberindeki protokol heyeti, aziz şehidimiz Hasan Bayraktar’ın mübarek kabristanına karanfil bırakmasının ardından muhterem ailesine de bayrak takdim etti.

Şehidin Ailesi temsili mezarın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Törene, İskenderun Kaymakam Vekili Dr. Polat Kara, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, DTO Meclis Başkanı Adnan Yener ve gazilerimiz katıldı.
Haber: Yılmaz AKPINAR