GÖKHAN GÖKTEN: ‘KKTC SONSUZA DEK YAŞAYACAK!’

20 Temmuz Barış Harekâtının 48. yıl dönümünü idrak etmenin büyük coşkusunu ve gururunu yaşadığını belirten KKTC Fahri Konsolosu Gökhan Gökten, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sonsuza dek yaşayacağını söyledi.

Barış Harekatının yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Gökhan Gökten, “20 Temmuz 1974 öncesinde Rum terör örgütünün baskısı altında nefes dahi alamadan yaşayan Türk Halkı her gün pek çok da şehit vermekteydi” dedi.

Fahri Konsolos Gökten, bu büyük harekâtta barış için hayatlarını feda eden şehitlerin ve bu uğurda canını ortaya koyan gazilerin dünyaya meydan okuyuşunun simgesi, Ada’da bağımsız bir devlet olan KKTC’nin ulusal egemenliğinin temelinin atıldığı ilk adım olduğunun altını çizdi.

Tam 48 yıl önce yavru vatan Kıbrıs’a çıkan kahraman Türk Ordusunun, Rumlar tarafından Türklere yapılan işkencelere, katliamlara, insanlık dışı uygulamalara ‘dur’ dediğini vurgulayan Fahri Konsolos Gökten “20 Temmuz 1974 tarihinde kahraman Türk Askeri, bir kez daha tarih yazmak için Kıbrıs’a ayakbastı. Zamanın Başbakanı Bülent Ecevit ‘Biz sadece Türklere değil, Rumlara da Barış getireceğiz’ diyerek, Türk halkının daima barıştan yana olduğunu belirtmişti” diye kaydetti.

Kıbrıslı Türklerinin büyük acılar yaşadıklarını hatırlatan Fahri Konsolosu Gökhan Gökten şunları paylaştı: “Rumlar kurduğu çetelerle Kıbrıs Türklerini acımasızca öldürüyor ve işkenceler yapıyordu. Türkiye’nin uluslararası (NATO gibi) kuruluşlar nezdindeki girişimleri de boşa çıktı. Zamanın dışişleri Bakanı Turan Güneş Avrupa’daki temaslarının ardından yapılacak tek şey kalmıştı. Güneş, o ünlü şifreyi telefonda söyledi: ’Ayşe tatile çıkabilir’ Yani, Ordu Kıbrıs’a çıkabilir demekti, Temmuz 1974’de Türk Ordusu sabaha karşı Girne sahillerine havadan ve karadan adeta yağdı. Pek çok şehit verdik ama Kıbrıs Türkleri de kurtarıldı. 1974 harekâtında şehit olan tüm Mehmetçiklerimize Allah’tan Rahmet diliyoruz.”
HABER MERKEZİ