ESNAF BÜLENT YETER, KAVURUCU SICAKLARDA SOKAK KÖPEKLERİNİ KLİMALI MAĞAZASINA ALDI

Hatay’ın İskenderun ilçesinde aşırı sıcakların insanlar kadar diğer canlıları da bunalttığı şu günlerde duyarlı bir esnaf, klimalı mağazasını ‘dilsiz dostlar’ sokak köpeklerine açtı.

Bunaltıcı sıcaklarıyla Türkiye’nin tanınmış şehirlerinden biri olan Hatay’ın İskenderun ilçesinde meşhur sıcaklar kendini hissettirmeye başladı. Yaz mevsiminin geç geldiği kentte hissedilen sıcaklığın zaman zaman 40 ve yukarı derecelere uylaşmasıyla insanlar kadar sokak hayvanları da çok etkileniyor.

İskenderun’un Havuzlu Çarşı olarak bilinen en hareketli noktasında işyeri bulunan esnaf Bülent Yeter de, aşırı ve bunaltıcı sıcaklar nedeniyle duyarlılık göstererek ‘diliz dostlar’ sokak köpeklerine klimalı mağazasını açtı.

Sıcaklar başladığından beri sokak hayvanlarının içeriye geldiğini ifade eden mağaza sahibi Bülent Yeter “Aşırı sıcaklarda dışarıda duramıyorlar. İçerisi serin olduğu için gündüzü burada geçiriyorlar. Onlara sularını, mamalarını da veriyorum. Herkesin yapması gereken bir şey aslında, en azından sokak hayvanlarına, belediyemize yardımcı olabilme adına, onlar da ilgileniyorlar, herkesin bu konuda duyarlı olması lazım. Herkes işyerinin önüne bir kap su ve mama bırakırsa, dilsiz canlılar da susuz mamasız kalmamış olur. Onun için bütün vatandaşlar sesleniyorum; bu konuda duyarlı olurlarsa memnun olurum” diye konuştu.

Sıcaklarda mağazasında barındırdığı sokak hayvanlarını, alışverişe gelen vatandaşlar birden gördüğünde irkildiklerini de aktaran duyarlı esnaf Bülent Yeter “Korkabiliyor, fobisi olabiliyor ama çoğu müşteri de seviyor ve öyle bir iletişim kuruyorlar ki, görülmeye değer. Tabi bu canlılar da şefkat istiyor, başka bir şey istemiyor” dedi.