YÖRÜK AVŞAR TÜRKMEN DERNEKLERİ FEDERASYON KURUYOR

Hatay Yörük Avşar Türkmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği geçtiğimiz hafta sonu Hatay’daki Yörük Avşar Dernekleri ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile kahvaltıda bir araya geldi.

Hatay Yörük Avşar Türkmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ünal Kozak yaptığı açılış konuşmasında; “Tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet şiarıyla çıktıkları yolda bu güne kadar önemli mesafeler kat ettik ve önemli başarılara birlikte imza attık. Hoca Ahmet Yesevi’nin büyüklerimizden aldığımız mirasını yarınlarımıza aktarmak, Yörük Avşar Türkmen kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacındayız. Bölgemizde ve Hatay’da değerli katkılarınız ile yapılanmamızı tamamladık, bundan sonraki hedefimiz bölgemizdeki Yörük Avşar Türkmenlerini bir federasyon çatısı altında birleştirerek dirliğimizi ve birliğimizi en üst seviyeye taşımayı düşünüyoruz. İştiraklerinizden ve katkılarınızdan ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da gösterilen ilgiden ve oluşturulan birlik ve beraberlikten duyduğu memnuniyeti belirterek geçen üç yıllık süre içerisinde İskenderun’da vücuda getirdiği hizmetlerden bahsetti, bu hizmetlerin yapılmasında katkı sunan Yörük ve Avşar Türkmenlerine teşekkürlerini sundu.

Hatay Yörük Avşar Türkmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ünal Kozak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Hatay Yörük Türkmenleri Derneği Başkanı Süleyman Çolak, Hatay Kıyı Boyu Yörük Türkmenleri Derneği Başkanı Recep Göğebakan, İskenderun Yörükler Derneği Başkanı Yaşar Türkmen, Erzin Yörükler Derneği Başkanı Ali Yetim, Hassa Yörük Türkmenleri Derneği Başkanı Ramazan Yıldırım, Hatay Evladı-ı Fatihan Yörükler Derneği Başkanı Mehmet Eren, Osmaniye Yörük Türkmenleri Derneği Başkanı Bestami Erdem ve İskenderun Türkmen Köyleri Derneği Başkanı Yusuf Kurtar katıldı.
HABER MERKEZİ