NARDÜZÜ MAHALLESİ SAKİNLERİ, ‘DAHA SIKI DENETİMLER İSTİYORUZ’

Arsuz Kent konseyi Nardüzü mahalle meclisi başkanı ve vatandaşlar, bulundukları bölgede depolama alanları istemediklerini dile getirdiler.

Üç gün önce yanan antrepo ve bölgesinde bulunan fabrika ve depoların önünde toplanan kalabalık adına açıklama yapan Arsuz kent konseyi Nardüzü mahalle meclisi yürütme kurulu Başkanı Fırat Çiçek, “Arsuz İlçesine bağlı Nardüzü Mahallesi’nde 09.06.2022 tarihinde Antrepo ve çevre işyerlerinde meydana gelen yangın mahallemizde büyük panik, korku ve üzüntüye sebep olmuştur. Can kaybı ve yaralanma olmaması tek tesellimizdir. Öncelikle Antrepo ve zarar gören işyeri sahiplerine, çalışanlarına ve yangından etkilenen tüm çevre halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Yangında kaybedilen her şey milli servetimizdir, emeğimizdir. Bir daha yaşanmamasını dileriz.

Arsuz Kent Konseyi Nardüzü Mahalle Meclisi ve Sakinleri olarak, mahallemizde her geçen gün büyüyen sanayileşme sürecinden rahatsız olduğumuzu birçok ortamda dile getirdik, getirmeye devam ediyoruz. Kontrolsüzce açılan depolar ve fabrikalar konut ve yaşam alanlarının içine kadar girmiş durumdadır. Depolama alanları ve sanayi tesisleri ile yaşam alanlarının, bir arada olması birçok tehlikeyi beraberinde getirmektedir. İki sene önce yaşanan ve bu son yaşadığımız yangın olayı endişelerimizde ne kadar haklı olduğumuzu tekrar göstermiştir. Yaşam alanlarımızda bulunan bu sanayi alanları maalesef yeterli miktarda denetlenmemektedir. Patlayıcı, parlayıcı ve yanıcı özellikte olabilen birçok ürün kontrolsüzce ve iş güvenlik kurallarına uyulmadan bu alanlarda depolanabilmektedir.

Herhangi bir yangın durumunda bütün çevreyi ve yaşam alanlarını tehdit etmektedir. Can ve mal kaybı riski yanında havamızı, suyumuzu ve toprağımızı kirletmektedir. Mevcut durumda; Ruhsat alanı dışında çalışma yapan, iyi depoculuk uygulamalarına aykırı çalışan, iş ve çevre güvenliği önlemlerini almayan, bölgenin imar planına aykırı şekilde yapılanmış ve çevre kirliliğine sebep olan tüm işletmelerin ilgili kurumlarca daha sık ve daha ciddi denetlenip kanun ve yönergelere uygun çalışmalarının sağlanmasını talep ediyoruz. Mahallemizde, her geçen gün gelişi güzel artan ve hatta konut imarlı alanlarda dahi, hızla yapılaşan sanayileşme sürecine tamamen karşı çıkıyoruz. Mahalle sakinlerimizin ve çocuklarımızın ihtiyacı olan yaşam ve oyun alanlarına, parklara, temiz toprak ve temiz havaya daha fazla dokunulmasını istemiyoruz dedi.

Nardüzü Mahalle Muhtarı Mehmet Şanlı ise “21. Yüzyılın son yıllarında yaşanan olayları atlattık gibi görünsede kafamızda kalacaktır. Geçen yıl firmanın biri kimyasal madde üretmeye kalkmıştı ancak duyarlı halkımız sayesinde engellenmişti. Buradan tüm yetkili kurumlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Nardüzü mahallemiz olmak üzere ilçede bulunan çevreye ve mahalle halkına zarar veren tesislerin ciddi denetlenmesini ve tutanaklarının da tüm kamuoyuyla paylaşılmasını istiyoruz” dedi.