İSKENDERUN’DA ENTÜBE OLAN VE BEYNİN MERKEZİNDEN PARÇA ALINAN HASTANIN ŞUURU AÇILDI

İskenderun Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzman Doktoru Osman Dönmez’den başarılı müdahale.. İskenderun’da halsizlik ve baş ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran ve kısa sürede entübe olan hasta, ameliyatın ardından servise çıkarıldı.

Burada enfeksiyon olabileceği şüphesiyle yatışı yapılan hastanın çekilen filmlerinde beynin merkezinde tümörle uyumlu kitle tespit edildi.

Yatışı yapıldıktan sonra durumu daha da kötüleşen ve şuuru kapanıp entübe olan hasta, kesin tanı konulmak üzere ameliyata alındı. Ameliyata alınan ve beynin merkezinden parça alınan hasta, ertesi gün şuuru açılıp servise alındı.

İskenderun Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzman Doktoru Osman Dönmez, gazetecilere, hastanın tedavi sürecinin sürdüğünü söyledi. Kesin tanı için patoloji sonucunu beklediklerini belirten Uzm.Dr. Dönmez, “Beynin özellikli bir bölgesi olduğu için burada öncellikle hedefimiz tanı koyacak şekilde parça almak olduğu için hastaya o şekilde yaklaştık. Bu tür hastalarda oradaki dokulara hiçbir şekilde zarar vermeden ulaşıp örnek almak. İskenderun Devlet Hastanesinde ciddi ameliyatlar yapılıyor” dedi.