SAHİL GÜVENLİK DOĞU AKDENİZ GRUP KOMUTANLIĞI DENİZ ALTI TİMİ’NİN BÜYÜK BAŞARISI

Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanlığına bağlı Deniz Altı Timleri, İskenderun Balıkçı Barınağı’nın iç rıhtım tekne bağlama alanında yapmış olduğu dalışlarda barınağın içerisine gelişigüzel atılmış artıkları temizledi.

Sorumsuz kişilerin barınak içerisine attıkları her türlü atık malzemeler zamanla barınağının dip derinlikleri çöplük durumunda.
Geçtiğimiz aylarda İskenderun Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Yücel Habip Dalgıç, Celal Bilen ve barınağın Genel Koordinatörü Birol Mustafa Karakaya tarafından bedeli barınak tarafından ödenerek dalgıçlar vasıtasıyla bir kısım temizlikler başarıyla yürütülmüş ve barınağın diplerinde bulunan yüzlerce atık araç lastikleri su yüzeyine çıkartılmıştı.

Bugün de İskenderun Balıkçı Barınağı’na giriş ve çıkışları kontrol altında tutan İskenderun Sahil Güvenlik personelinin, Balıkçı barınağında başlatmış oldukları bu anlamlı çalışmaları yerinde gözlemleyen balıkçı esnafı, çalışmalardan memnun.

İskenderun Sahil Güvenlik Komutanlığı, deniz altı timinin denizaltı temizleme çalışmalarında gösterdikleri bu titizliği gözlemleyen vatandaşlar, kendi atıklarını İskenderun Belediyesi tarafından rıhtım içerisine konulan çöp konteynerlerine atmaları yönünde örnek bir çalışma olarak değerlendiriliyor.