OSMANLI ÇINARLARI BÜYÜYOR

Hatay genelindeki karayolu çevresine ekilen çınar ağaçlarının güzellikleri ortaya çıkmaya başladı.
Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın girişimleri sonucunda, Antakya- Kırıkhan- Hassa – Yayladağı- Reyhanlı- Arsuz – Samandağı çevre yolu kenarlarına tam tamına 50 bin çınar ağacı ekildi.

Üç yıl önce ekilen Çınar ağaçlarının büyümesiyle karayolları apayrı bir güzelliğe bürünmeye başladı.
Hatay karayollarında seyahat edenler ise çınar ağaçlarının yeşil görüntülerine hayran kalmaya başladılar.
Üç yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen yol kenarlarında fark edilmeye başlayan Çınar ağaçları vatandaşların beğenisini kazanıyor.

OSMANLI ÇINARLARI GELECEĞİ SÜSLEYECEK
Hatay’ın bir çok karayolu çevresinde çınar ağaçlarının dikimine öncülük yapan Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hassa yolu üzerinde çınarların gölgesinde yaptığı açıklamada “Bölgemizde çok uzun zaman geçmesine karşın halen Fransızlar döneminin izleri bulunuyor. Biz kendi çınarlarımızı yani Osmanlı Çınarlarını ekerek geleceğimize güzel ve temiz bir miras bırakacağız. Bu çınarların dikimini yapan gözü gibi koruyan Orman Genel müdürlüğümüze ve Hatay orman teşkilatımıza sonsuz teşekkür ederim” sözlerini kullandı.

Üç yıl öncesi ekilen çınar ağaçlarının büyümeye başladığına dikkat çeken Milletvekili Yayman “Karayollarının etrafına ektiğimiz çınar ağaçları çevreye yeşillik saçmaya başladı. Yakın zamanda daha büyüyecek ve sanki bir orman yolunda yürüyüş yapıyor gibi sürücülere seyahat güzelliği sunacak” dedi.

Osmanlı çınarlarının kuşlar içinde bir yuva olacağına dikkat çeken Milletvekili Yayman “Seyahat eden insanlarımız çoğu zaman çınar ağacı altında oturup dinlenebilecek. Osmanlı Çınarları her yönden insanımıza güzellik katacak, gelecek nesillerimize yemyeşil bir çevre bırakmanın huzurunu yaşayacağız. Yüzyıllar geçse de Osmanlı çınarları yaşayanlar tarafından taktir görecek ve tabiata çok büyük hizmet etmiş olacağız. Nesilden nesile aktarılan örnek bir hizmete imza atacağız” ifadelerini kullandı.