ERZİNLİ BURNAZ’DA POLİPROPİLEN TESİSİ İSTEMİYOR

DAÇE (Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri) Hatay’ın Erzin İlçesinde yapılması planlanan polipropilen sanayi tesislerinin, ISSOS antik bölgesine ve Burnaz sahili ile birinci sınıf tarım toprağı için oluşturduğu tehdide dikkat çekti.

Hatay’ın Erzin ilçesinde polipropilen tesisi kurulumu planlarına karşı tepkiler artıyor. Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri ‘nin (DAÇE) çağrısıyla bir araya gelen doğa ve yaşam savunucuları, dünyayı iklim ve gıda krizi beklerken tarım alanlarının, su kaynaklarının yanı başına kimyasal tesis yapmanın bilimsel ve hukuksal olmadığını ifade etti.

Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri temsilcileri tarafından yapılan basın açıklaması sırasında Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, CHP İlçe Başkanı Yalçın Elmasoğlu, çevre dostu vatandaşlar da hazır bulundu.

Ülkede son zamanlarda bütün yeraltı ve yerüstü zenginliklerinin küresel bir saldırıya maruz kaldığına işaret edilen açıklamada “Bu saldırının sonucunda doğamız katledilerek çevremiz kirletilmektedir. Ülkemiz, Sanayi gelişme adı altında gelişmiş ülkelerin sanayi çöplüğü haline dönüşmüştür. İmar rantları ve vahşi madencilik yüzünden Orman katliamları ülkemizin her tarafında yapılmaktadır. Ülkemizde artık temiz hava solumak, Kaynağından temiz su içmek hayal olmuştur. Ülkemiz plastik ithalatı ve kullanımıyla Dünyanın 10. büyük plastik çöplüğünden biri olmuştur” denildi.
HABER MERKEZİ