İSSİAD’DAN, ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNE İFTAR YEMEĞİ

İskenderun Sanayici ve İş Adamları Derneği (İSSİAD) Başkanı ve bölgenin çok sevilen ve takdir gören hayırsever işinsanı Recep Atakaş ve yönetimi, vatanın bölünmez bütünlüğü için canını feda eden şehitlerin aileleri ile gazilere iftar yemeği verdi.

İskenderun’da okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programına Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan’n yanı sıra, hayırsever iş insanı ve İskenderun Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Recep Atakaş, aziz şehitlerimizin kıymetli aileleri, Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin, Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Tolga Depci, Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanı Oğuz Emre Çiçek, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, protokol üyeleri, hayırsever iş insanları İskenderun Sanayici ve İş Adamları Derneği üyeleri katıldı.

‘UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ’
İskenderun Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından devletimizin bekası, milletimizin huzur ve güvenliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin aileleri onuruna verilen iftar programı, okunan akşam ezanıyla beraber davetlilerin oruçlarını açmasıyla devam etti.
Düzenlenen programda açılış konuşmasını yapan hayırsever iş insanı ve İskenderun Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Recep Atakaş, “Şehit ve gazi aileleri için iftar yemeği düzenlemenin manevi hazını yaşıyoruz. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna seve seve canını feda etmiş veya gazi olmuş değerli yiğitlerimizin anne baba, eş ve yakınları ile bu iftar yemeğinde bir araya gelerek biraz olsun sizlerin acılarını paylaşmak, şehitlerimizi rahmetle yaad etmek bizlerin size ve şehitlerimize olan borcumuzdur. Bizler işadamları olarak şehit anne ve babalarının acılarını paylaşıyoruz. Büyük Türk milleti şehit ve gazilerini hiçbir zaman unutmamıştır. Sonsuza kadar da unutmayacaktır. Ramazan ayları, dini duyguların sosyal dayanışma ve kaynaşmaların yardımlaşmanın birlik ve beraberliklerin en yoğun yaşandığı, kutsal günlerdir. Bu vesile ile Ramazan ayının ülkemize ve dünyaya barış ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.

‘ŞEHİTLERİMİZİN EMANETİNE HER ZAMAN SAHİP ÇIKACAĞIZ’
Vali Doğan ise konuşmasında, “Öncelikle bu programı düzenleyen, ülkemiz ve ilimiz ekonomisine önemli katkı sağlayarak vatandaşımıza istihdam yaratan ve kazançlarıyla birçok hayır işi yapan dernek başkanı Recep Atakaş ve dernek üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Devlet ve millet olarak, evlatlarını, eşini, kardeşini bu vatan için toprağa vermiş şehit ailelerimizin her daim yanında ve emirlerinde olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Onlar; gözlerini kırpmadan bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimizin bizlere emanetidir” dedi.

Haber: Yılmaz AKPINAR