GAZ MASKESİYLE Mİ YAŞAYACAĞIZ?!

İskenderun’un yaylası olarak bilen ve temiz havasıyla vatandaşların yoğun olarak kullandıkları Cırtıman’da vatandaşlar, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı HATSU tarafından yaptırılan Atık Su pompasından kaynaklanan koku nedeniyle isyan ettiler.

Kışın 6 bin, yazın ise yaklaşık 10 bin nüfusa hitap eden Cırtıman’da mahalle sakinleri, seslerini Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne duyurmak için eylemde bulundular.

Atık sular için kurulan su pompası, HATSU tarafından üç yıl önce yapıldı. Ancak yapıldığı günden bu yana sadece iddialara göre bir ay çalıştı. Pompanın çalışmamasından dolayı çevre sakinleri, kokudan ve sinekten duramaz duruma geldi.

Haber ekibimize yaşadıkları zorlu süreci anlatan bölge halkı, “Buraya 3 yıl önce atık su pampası yaptılar. Ancak bir ay bile çalışmadı, çok kötü durumdayız. Koku ve sinekler nedeniyle bizler evimizde oturamaz duruma geldik. Defalarca kez, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı HATSU yetkilileriyle görüştük. Onlar suçu yapan firmaya atıyor, yapan firma ise sorumluluğun kendilerinde olmadığını belirtiyor. Peki bu sorunu kim çözecek?” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Cırtıman Mahalle Muhtarı Şevket Ergüven ise “Bu durum bizleri çok rahatsız ediyor. Halkımız kokudan duramıyor. Bu konuda HATSU’yu göreve çağırıyorum” dedi.

Mağdur olan vatandaşlar da, “Burada gaz maskesiyle mi yaşayacağız? Biz burada nefes almakta zorluk yaşıyoruz. İnsanlar evlerini satıyorlar. İnsanlar emekli ve huzur bulmak için buraya geldiler ama kimsede huzur kalmadı” dediler.