ALAKUŞ’TAN YILMAZ’A, ‘HESOB SEÇİMİNE ALET OLMAMALI’

Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı ve HESOB Başkan adayı Mehmet Alakuş, HESOB seçimlerine siyasilerin alet olmaması gerektiğini belirterek Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’a sitemlerini iletti.

Başkan Yılmaz ile abi-kardeş hukukunun olduğunu ve ailecek görüştüklerini belirten Alakuş, Başkan Yılmaz’ın Abdulkadir Teksöz’den yana olarak HESOB seçimlerine alet olmaması gerektiğini ifade etti.

‘YARDIM YAPILSIN, YEMEK VERİLSİN, AMA SEÇİM ZAMANI DEĞİL’
Yılmaz’ın Ankara’daki Hatay Tanıtım Günleri’nde bazı esnafları aradığını, Hatay’a gelince ziyaret edeceğini belirttiğini ifade eden Alakuş yaptığı açıklamada; “İzzettin Yılmaz hepimizin büyüğüdür. Çok değer verdiğim abi-kardeş hukukumun olduğu bir isimdir. Beraber çok yemek yedik. Ancak bu HESOB seçimine alet olmaması gerekirdi. Cuma günü oda başkanlarını iftar yemeğinde ağırlayacak. Davet mesajı herkese gitti. Ben oda başkanı olmama rağmen bana gelmedi. Beni neden davet etmiyorlar. Esnafa yardım yapılsın, yemek daveti verilsin, ama seçim üzeri yapılmamalıydı. Samandağ’da esnafa plaket veriliyor, bana destek veren esnaflar aranarak açıkça tehditvari ifadeler kullanılıyor. Esnaf da zabıtalarını gönderirler diye korkuyor. Esnafa destek verilmesini isteriz, yemek verilmesini isteriz ama seçim zamanı olması açıkçası yakışmadı. Antakya Belediyesi çok mu zengin de esnaflara yemek veriyor. Yemeğe harcanan parayla fakir fukaraya ramazan kolisi yardımı yapılabilirdi. Başkan İzzettin Yılmaz, enerjisini, siyasetini ve hizmetini halka harcasın esnaf seçimine değil” ifadelerine yer verdi.