YOLBULAN METAL’DE MAAŞLARA %110 ZAM

Dörtyol’da faaliyet gösteren Yolbulan Metal Demirçelik fabrikası ile Özçelik-İş Sendikası arasında sürdürülen Toplu İş Sözleşme görüşmeleri masada anlaşmayla sonuçlandı.

Özçelik-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Güngör yaptığı açıklamada gelinen her aşamayı çalışanlarla paylaştıklarını, onların da görüş ve önerilerini dikkate alarak sözleşmenin masa başında bitirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Güngör maaşlarda %110 artış sağlandığını belirterek; en düşük işçi maaşı net 5 bin 350 TL’ye, ortalama maaşların da 6 bin 400 TL’ye yükseltildiğini ifade etti.

İkramiyelerin 60 güne çıkartıldığını, sosyal haklarda ise %50 oranında artış sağlandığını belirten Güngör, Kurban bayramında net; 2500 (%200 zam), Ramazan bayramında net: 2000 TL (%200 zam) bayram harçlıkları verileceğini ifade ederek, Ramazan ayında + Erzak paketi yardımı yapılacağını söyledi.
Başkan Güngör, Sosyal haklarla birlikte ortalama net maaşın 7 bin 500 TL’ye çıktığını belirterek emekçilere hak ettiği ücretleri almak için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti. Güngör ayrıca sözleşmenin 2. Yılında maaşlara TÜFE+4 oranında artış sağlanacağını sözlerine ekledi.

Fabrika Genel Müdürü Ali ihsan Yolbulan ise sendikayla karşılıklı müzakere yoluyla sözleşmenin bitirilmesinden mutlu olduğunu söyledi. Başkan Güngör, emekçilerle bir araya gelerek hayırlı olsun dileğinde bulundu.
HABER MERKEZİ