TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

İyi Parti İskenderun İlçe Başkanı Mustafa Barın, kendi partilerinin de aralarında bulunduğu, siyasi parti genel başkanlarının bir araya gelerek hazırladığı ve imza altına aldığı güçlendirilmiş parlamenter sistem metninin Türkiye’nin geleceği için çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Altı farklı siyasi görüşte fikirlere sahip olan partilerin bir araya gelerek güçlendirilmiş bir parlamenter sistem hazırlığı yapıldığına dikkat çeken İyi Parti İskenderun İlçe Başkanı Mustafa Barın şunları söyledi:
“İnsanlar artık tek adamın karar vermesinden rahatsız. yasama, yürütme ve yargı erklerinin çalışabileceği yeni ve güçlendirilmiş bir sisteme ihtiyaç olduğunu vatandaşta düşünüyor. Bununla ilgili bizler sokaklarda vatandaşlardan aldığımız sinyallerde bu şekilde. Güçlendirilmiş parlamenter sistem bu ülkenin geleceğine umut olacağına ve çözüm üreteceğine inanıyorum. Demokratik hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı ve bunların genişletildiği bir sistem olarak düşünüyorum. Her şeyden önce devletin demokratik ve hukuk yapısının güçlendirilmiş temel bir sistem hazırlanmış. Bunlarla ilgili birçok alt başlık var.

Özellikle bunlardan bir kaçından bahsetmek istiyorum. Her şeyden önce Cumhurbaşkanının görev süresinin 7 yıl olması siyasi olmaması, görevi bir dönem yapması ve tekrar geri siyasete dönmemesini çok önemli buluyorum. Hakimler ve savcılar kurulunun yeniden düzenlenmesini olumlu buluyorum. Merkez Bankasının tam bağımsız olarak çalışmasını önemli buluyorum. Tüm siyasi partilerin hazineden yardım olmasını destekliyorum. Kadın erkek eşitliğinin tesis edilmesi bu kazanımları ilkokul seviyesinden itibaren temel ders verilmesini, Yeni bir kamu ihale kanunun hazırlanarak ihaledeki tekelleşmenin önüne geçilmesini destekliyorum. Alınan kararların ve imzalanan metnin ülkemize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.”
HABER MERKEZİ