HEKİMLER TIP BAYRAMI’NDA ATA’NIN HUZURUNDA

Hatay Tabipler Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ile hekimler, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna çelenk sundu.

Atatürk Anıt Alanında bir araya gelen hekimler, ilk önce şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve akabinde İstiklal Marşımızı söyledi.

Çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemine uygun bir konuşma yapan Hatay Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Dalgıç; “Bugün Türkiye’de modern tıp eğitiminin başlamasının 195. yıldönümü. İlk tıp okulu 1827 yılının 14 Mart’ında kuruldu. 1919’da İstanbul işgal altındayken, tıp öğrencileri Hikmet Boran liderliğinde, modern tıp eğitiminin başladığı günü kutlamaya karar verip, kutlamayı işgal protestosuna dönüştürmüşlerdir. O günden şimdiye kadar haksızlıklara karşı duran bir mesleğin mensuplarıyız. 14 Mart bazen mücadele günü, bazen bayramdır bizim için. Bugün de meslek onurumuz, özlük haklarımız için, halkımızın sağlık hakkı için mücadeledeyiz. Pandeminin 2. Yılını geride bıraktığımız bugünlerde Covid-19 dolayısıyla hayatını kaybeden meslektaşlarımızı ve sağlık emekçilerini saygı ile anıyor ve Covid-19’un meslek hastalığı sayılmasını da talep ediyoruz.

Bizler tıbbın tarihinden bu yana burada, bu topraklardaydık. Bugün de buradayız. Biz, topluma adanmış bir mesleğin onurlu üyeleri olarak emeğimizle, bilgimizle, uzun yıllar süren eğitim ve mesleki deneyimlerimize dayanan birikimimizle insanlara hizmet için çalışıyoruz. Biz, yılar içinde sağlığı siyasete alet eden politikacılar gördük, hepsi gitti, biz kaldık; mesleğimiz ve meslek onurumuz kaldı. Bugün de hiçbir yere çekip gitmiyoruz. Güçsüzlerin gücü, çaresizlerin çaresi olmak, ölümle ve hastalıklarla mücadele etmek, sağlık ve şifa dağıtmak için, dün, bugün olduğu gibi yarın da burada, bu topraklarda kalacağız. Ne ülkemizden ne mesleğimizden ne hakkımız olanı istemekten vazgeçeceğiz. Bir gün 14 Martları bayram tadında kutlayacağız elbette. Bu günler yakındır elbet” şeklinde konuştu.