ENGELLERİYLE ÇİÇEK AÇIYORLAR!

Hatay Vakfı, İskenderun Belediyesi ve Engelliyim, Engel Tanımam Derneği ortaklığı ve Türkiye Ulusal Ajansının desteğiyle, Avrupa Dayanışma programı kapsamında düzenlenen ‘Engellerimizle Çiçek Açıyoruz’ projesi kapsamında, Engelsiz Atölyesinde seminer düzenlendi.

Etkinliğe, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Hatay Vakfı Genel Sekreteri Reşit Uzel, Hatay Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Emre Huri, Hacettepe Üniversitesi Ergoterapi Bölümü Öğretim Üyesi Proje Koordinatörü Doç. Dr. Meral Huri, Engelliyim Engel Tanımam Derneği Başkanı Kamil Göçmen ve yönetimi, Engelsiz Atölye öğretmen ve öğrencileri ile İskenderun Teknik Üniversitesi’nden öğrenciler katıldı.

HEM DAYANIŞMA HEM DE İSTİHDAM SAĞLIYOR
Gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgiler veren Hatay Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Emre Huri; “Bu etkinlik, Hatay Vakfı projesi olarak Türkiye Ulusal Ajansı’nın desteklediği Avrupa dayanışma programı çerçevesi içerisinde, engelli bireylere yönelik, Engellerimizle Çiçek Açıyoruz projesi kapsamında düzenlenen bir etkinlik. Engelli bireylerin dayanışması, onların istihdamı ile ilgili ve onlarla birlikte vakıf olarak da gelecek için neler yapabilirizi değerlendireceğimiz ortak buluşma projesi aslında. Yarım gün organize ettik bugünkü etkinliği, bunun devamı gelecek, neler yapabiliriz onu konuşacağız” dedi.

‘TOPLUMA KAZANDIRIYORUZ’
Hacettepe Üniversitesi Ergoterapi Bölümü Öğretim Üyesi Proje Koordinatörü Doç. Dr. Meral Huri de, proje kapsamında yapılacak çalışmalardan söz ederek; “Ergoterapi bölümü, vücut yapı ve fonksiyonlarında, herhangi bir nedenle toplumsal katılım problemi yaşayan bireylerin topluma kazandırılması adına çok yeni bir meslek. Engelli bireylerimizi topluma nasıl katabiliriz alanında çalışmalar yapıyoruz. Bu toplantı sonrasında da Hacettepe Üniversitesi Ergoterapi Bölümü ile birlikte ortak mesleki rehabilitasyon ve topluma kazandırma çalışmaları sürdüreceğiz” diye konuştu.

Seminer öncesi, Engelsiz Atölye kursiyerlerine katılım belgesi verilirken, hep birlikte şarkılar da söylendi. Etkinlikte daha sonra, proje hakkında bilgiler verildi, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.Hacettepe Üniversitesi Ergoterapi Bölümü Öğretim Üyesi Proje Koordinatörü Doç. Dr. Meral Huri’nin, engelli bireyleri Ankara’ya davet etmesi üzerine, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, lojistiği karşılama sözü verdi.
HABER MERKEZİ