DÖRT ÜLKEDEN 24 KİŞİ ŞARKI YAZIP, BESTELEDİ

Belen Kaymakamlığı ortaklığında; Erasmus+ Ka227 “restART for ART” Projesi 3. Faaliyeti Letonya’da gerçekleştirildi.

Avrupa Birliğince desteklenen Belen Kaymakamlığı ortaklığında, Letonya’dan “Creative Minds for Culture” ev sahipliğinde, Romanya’dan Asociaţia Centrul Pentru Dezvoltarea Instrumentelor Structurale (CPDIS), İspanya’dan Academia Postal 3 Vigo iş birliğinde 19-27 Şubat 2022 tarihleri arasında Letonya’nın Sigulda şehrinde bir araya gelen eğitimciler, müzik konuştu.

Hatay’dan 6 öğretmen ve toplamda 4 ülkeden müzikle ilgilenen 24 kişinin katılımıyla, katılımcı ülkelerin ezgileri ve melodilerini uyum içinde kullanılarak, şarkı yazıp besteleme faaliyetlerinde bulundukları Erasmus+ KA227 Yetişkinler için Stratejik Ortaklıklar “restART for ART” projesinin 3. Öğrenme Öğretme eğitim faaliyeti gerçekleştirildi.

Bunun yanısıra kültürler arası farklılıkları keşfetme, farkındalıkları artırma ve saygının geliştirilmesi amacıyla katılımcı ülkelerin kültür ve geleneklerinin tanıtıldığı, Türk enstrümanlarını ve yöresel danslarının gösterildiği, kültürel lezzetlerin sunulduğu kültür geceleri düzenlendi.

Proje kapsamında; 25.02.2022 tarihinde Letonya’nın Sigulda şehrinde tüm müzik severlerin davetli olduğu final gösterisi gerçekleştirildi. Yapılan gösteride bir hafta boyunca katılımcıların besteledikleri eserler ile her ülkenin kendi bölgesine ait eserleri sunuldu. Gösteri, eş zamanlı olarak canlı-online yayınlanarak Türkiye, İspanya, Letonya ve Romanya’dan müzik severlerle buluştu.

Proje sonunda katılımcılar bütün Avrupa ülkelerinde geçerliliği olan ve bir yaygın eğitim belgesi olan Europass sertifikalarını alarak ülkelerine döndüler.

Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Erasmus+ projelerinin önemini vurgulayarak, müzik ve kültür temalı bu projenin özellikle müzik öğretmenlerimiz için büyük bir fırsat olduğunu, ayrıca sosyal, kültürel ve dil öğrenimi açısından kendilerini geliştirme imkânı bulduklarını belirtip, ülkemizi ve Kaymakamlığımızı en iyi şekilde temsil eden öğretmenlerimize, ev sahibi Letonya’ya, proje ortaklarına ve proje koordinatörü Yeliz Sevim’e teşekkürlerini iletti.