BAŞKAN BEKİR ALTAN, ‘PAMEK’İ, KÜLLİYEMİZİ VE KİMYA TESİSİMİZİ KADINLARIMIZA EMANET ETTİK’

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Payas Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nde Kadınlar Günü Kutlandı. Programa Payas Kaymakamı Dr. Polat Kara, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Sivil Toplum Kuruluşları ve Payas’lı kadınlar katıldı.

Programda Psikolog Birsen Köklü, Avukat Eda Müftüoğlu kadınlara konferans verdi. Ayrıca girişimci kadınlar stand açarak kendi yapmış oldukları ürünleri sergileyerek satış yaptılar. Programda konuşan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan; Sevgili Kadınlar, kız çocuğu rahmet, erkek çocuğu nimettir derler, Allah nimet için sorgu sual eder ama Rahmet için ödül verir.

‘DİK DURUN, ÜRETİN, AYDINLANIN, AYDINLATIN’
Bende ödülüne talip olduğum iki kız çocuğu yetiştiriyorum. Kız çocukları o kadar mübarektir ki büyüyüp anne olduklarında Rabbim cennetini onların ayakları altına müjdelemiştir.
Kadınlar görünürde naif kırılgan olabilirler ama, esasen tuttuğunu koparan, azimli ve çalışkandırlar. O sebeptendir ki PAMEK’i, Külliyemizi ve Kimya tesisimizi siz kadınlarımıza emanet ettik. Biz sizlerle güçlü olacağımızı biliyoruz ve bunun için çaba gösteriyoruz.
Fakat ’güç’ bazen dünya üzerinde farklı şekillerde kullanılıyor savaşa dönüşüyor. Bu Mart ayında da gündemimizde yine bir savaş var. Savaşın kazananı, kaybedeni olmamasına ve her iki taraf için de büyük yıkımlara sebebiyet vermesine rağmen savaş yeryüzünde insanlar var olduğundan bu yana var.

‘SAVAŞSIZ BİR DÜNYA DİLİYORUM’
Savaşta aktif olarak rol almamalarına rağmen, yurtsuz ve yuvasız kalarak, yavrusundan ve kocasından olarak, tecavüze uğrayarak savaşın en kirli yüzüne şahitlik ederler. Bunları Anadolu’da kurtuluş mücadelesinde de gördük, Srebrenitsa’da gördük, Suriye’ de gördük, Ukrayna’da görüyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun, var olan bir savaş çoğu zaman domino etkisi göstererek tüm dünyayı etkileyen ve saran bir sorun haline dönüşebilmektedir.
Savaşsız bir dünyada, güzel günleri daha mutlu geçirmek arzusundayım. Omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layık olan kadınlarımız; Analarımız, bacılarımız, kızlarımız.. Dik durun, üretin, aydınlanın, aydınlatın diye tüm çabamız. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun” ifadelerini kullandı.