107 YILDIR KALBİMİZ ÇANAKKALE’DE ATIYOR!

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm şehitler saygı, minnet ve dualarla anıldı.

Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle İskenderun Asri Mezarlığı Şehitliğindeki Anma programına, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Deniz Üst komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Av. Abdülkerim Güven, MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt, askeri erkan, resmi kurum temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Şehitlikte icra edilen çelenk sunma töreninde; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliğinin çelenkleri şehitlerimizin manevi huzuruna sunuldu. Şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakika saygı duruşunda bulunulmasının akabinde, askeri tören birliği tarafından üç el saygı atışı yapılarak, İstiklal Marşımız okundu.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, anıt şeref defterine duygu ve düşüncelerini yazarak tüm şehirlerimize Allah’tan rahmet diledi. Ardından İlçe Müftüsü Osman Şekerci eşliğinde aziz şehitlerimizin ruhuna ve ülkemizin bekası ve kadirşinas milletimizin birlik, beraberlik, sağlık, huzur ve esenliği için dua edildi.

Protokol üyeleri tarafından şehit mezarları tek-tek ziyaret edilerek, mezar başlarına karanfil konuldu. Şehit aileleri ile yakından ilgilenen protokol üyeleri şehit yakınlarının bu anlamlı ve özel günlerinde yanlarında olduğunu hissettirerek, duygularını paylaştılar.

Protokol üyeleri daha sonra, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümünü nedeniyle Belediye Kültür Sarayı’nda düzenlenen kutlama programına katılarak, ardından Fatih Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan resim sergisini gezdi.

MİLLET PARKI’NDA KAHVALTI
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, eşi Arife Tosyalı ile birlikte 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yılı dolayısı ile kahraman şehitlerimizin aileleri ve gaziler ile Millet Parkı içerisindeki Park Kafe’de düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.

Belediye olarak aziz şehitlerinin ailelerinin ve kahraman gazilerinin her daim yanlarında olduğumuzu belirten Başkan Tosyalı, “Çanakkale’de tarih yazarak bu vatanı bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı ve bayrağı uğruna canını korkusuzca feda eden Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.
Programa, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Av. Abdülkerim Güven, MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt, Amanoslar Güvenlik Korucuları Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Musa Salık da katıldı.

Protokol üyeleri daha sonra İskenderun Deniz Müzesi’nde, “1915 Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları” sergisinin açılışını birlikte gerçekleştirdi.
HABER MERKEZİ