İSKENDERUN BELEDİYESİ’NİN ASFALT İŞİ MALİYETİ ORTADA, BÜYÜKŞEHİR’İ YAZIN DA ÖĞRENELİM!

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, geçtiğimiz hafta AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ile birlikte STK ziyaretlerinde yapılan hizmetler hakkında bilgi verirken, 45 mahallede yollara serilen 250 bin ton asfalt hakkında maliyet ortaya koymuştu.

250 bin ton asfalt işinin bugünün koşullarında ihalesi yapılsaydı, maliyeti 250 milyon lirayı bulacaktı. Oysa Başkan Fatih Tosyalı, işi sıkı tutarak, üstelik ‘Tek Kuruş Borçlanmadan’ asfalt işini 76 milyon lira bedel ile sonuçlandırdı.
Bu rakamlara KDV dahil!
Bitmedi;
Kaldırım ve parke döşeme işi de bu 76 milyon liranının içinde..
Biraz daha açık yazayım;
Feza Taahhüt A.Ş.’ye 14.463.337 TL., Baş-ka İnş. Ltd.Şti.’ye 17.134.849 TL. ve İmay inş. Tic. A.Ş.’ye de 44.276.245 TL. ödendi.
Toplasanız, ortaya çıkan rakam 80 milyon lira bile değil!

Rakamlar böyle iken, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı üzerinden asfalt muhasebesi yapanlar, bir zahmet Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt alım ihalesini de bir sorgulasınlar da rakamları birlikte öğrenelim, kıyaslayalım!

Mesela, 2,5 milyar lira (katrilyon) bütçeli büyükşehir belediyesinin asfalt işini yaparken sürekli borçlandığını da yazabilecekler mi?
Bilirler ama yazamazlar!
Çünkü bu değerlendirmenin sonunda, İskenderun Belediyesi’nin borçlanmadan düşük maliyetlerle sürdürdüğü asfalt işi için yazıp çizenlerin, Fatih Başkan’a teşekkür etmeleri gerekiyor!
Fatih Başkan bu işi İskenderun için yapıyor..
Ama sürekli Fatih Başkan üzerinden yürüyünlerin profiline bakın.. Sadece İskenderun Belediyesi ile ilgili eleştiriler, HBB Başkanı Lütfü Savaş ile alakalı da övgüler var!

Ki o Lütfü Savaş, İskenderunspor’un maruz kaldığı Iğdır’daki sözlü saldırılara tek kelime tepki koyamamış, sayfasında ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulunamamış bir isim..
Sırf Lütfü Savaş bu tavrı gösteriyor diye, sayfalarında İskenderunspor’a yapılan muameleyi görmeyen basın tayfası var.Ve bunlar, işi gücü bırakmış.. İskenderun Belediyesi’nin asfalt işi rakamlarını yazıyor..
Geçin bunları..
Ben bizzat teyit ettiğim rakamları yazdım;
Paylaşabilecek misiniz?

Yılmaz AKPINAR – 15 Şubat 2022 Salı