HEKİMLER İŞ BIRAKTI

Tüm sağlık çalışanları gibi Aile hekimleri de özlük hakları ve çeşitli taleplerinin karşılanması için düzenlendiği iş bırakma eylemi bugün İskenderun Devlet Hastanesi’nde de gerçekleştirildi.

Hekim Birliği, Hekim Sendikası ve Tabipler Birliğinin de destek verdiği iki günlük iş bırakma eylemi dolayısıyla İskenderun Devlet Hastanesi Bahçesinde yapılan basın açıklamasını Hekim Birliği Sendikası adına Göz doktoru Yusuf Evcil kamuoyu ile paylaştı.

Hekimlerin, insan hayatı ve sağlığını korumak için, ağır çalışma koşulları altında birçok meslek grubunun olmadığı kadar özveri ile çalıştığına işaret eden Dr. Evcil “Biz Hekimler gücümüzü ve yetkimizi, sağlığı korumak ve geliştirmekten, acıları dindirmekten, yaşam kurtarıcı bilgi ve sanatımızdan almaktayız. Bu sebeple tüm toplumlar genelinde saygı gösterilen ve kutsal addedilen bir meslektir Hekimlik. Ancak Sağlıkta Dönüşüm Programı ile ülkemiz sağlık sisteminde tam bir dönüşüm yaşanmış, insan için var olan hekimlik meslek ve sanatı, toplum nezdinde maddi ve manevi olarak değersizleştirilmektedir. Saygı ve kutsallık bir yana biz Hekimler artık maddi ve manevi olarak tükeniyoruz… Şiddete uğruyor ve öldürülüyoruz” diye konuştu.

İnsana can vermek için çıktıkları bu yolda gerçekten can verdiklerini ifade eden Dr. Evcil “Tıpkı hakkınız ödenmez denip de gerçekten hakkımızın ödenmediği gibi! Bu değersizleştirilmenin sancılarını sadece biz hekimler değil sağlığı ve hayatı için çabaladığımız insanlarımız da doğrudan ve dolaylı olarak yaşamaktadır. Hekimlerin sağlık sisteminin temel unsuru olduğundan; bir hekim öldürüldüğünde, bir hekim şiddete uğradığında, bir hekim istifa ettiğinde, bir hekim yurtdışına göç ettiğinde, bir hekim kamu hizmeti vermekten çekindiğinde, bir hekim kendisini geliştirmeye imkan bulamadığında, bir hekim tükendiğinde, bir hekim nefes alamadığında bunun zararını Biz Hekimler kadar hatta bizden daha fazla, tüm hastalarımız, tüm milletimiz yaşamaktadır” şeklinde konuştu.