İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE KÜRESEL ISINMAYA DİKKAT ÇEKİYORLAR

Hatay/Arsuz İlçesinde, orijinal adı “CLIMATE BUDDIES” (İklim Dostları) e-Twinning uluslararası projesi yürütülüyor. Climate Buddies Projesi, Hatay/Arsuz Karahüseyinli İlkokulunda da Sınıf Öğretmeni Oğuz Ercan önderliğinde çeşitli aktivitelerle katkı ve destek veriliyor.

Sınıf Öğretmeni Oğuz Ercan, “Ortağı olduğumuz projemizin amacı, iklim değişikliği ve küresel ısınmaya dikkat çekmektir. Dünyamız için ciddi bir tehlike olan iklim değişikliği ve küresel ısınmanın sebeplerini ve alınabilecek önlemleri anlatarak bir bilinç oluşturmayı hedefliyoruz. Bu sayede evrende bilinen tek yaşam alanı olan Dünya’yı korumak için uluslararası mücadelede yerimizi almış oluyoruz.
Projemizde çevremizde oluşturmak istediğimiz hedefleri şöyle sıralayabiliriz: İklim değişikliği ve küresel ısınma hakkında bilgi sahibi olmak, İklim değişikliğinin neden ve etkilerinin farkında olmak, Çözüm odaklı olmak ve sorunlara farklı çözümler bulmak ve Doğayı koruma konusunda farkındalık yaratmak ve geliştirmek” açıklamasında bulundu.HABER MERKEZİ