DÜPEDÜZ HAZIMSIZLIK!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun’a yapılması planlanan kamu yatırımlarını meclis gündemine aldırmayarak, engelliyor.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, şehre kamu yatırımı olarak yapılacak olan tam olimpik yüzme havuzu ve sağlık ocağının yeri ile alakalı hazırlıkların tamamlandığı ve kararın mecliste oybirliğiyle alınmasına rağmen, Büyükşehir Belediyesi meclisine gündeme alınmamasını sert bir şekilde eleştirdi.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Tam Olimpik Havuz ile ilgili evraklarda birkaç eksik vardı. Arkadaşlarımıza tüm hazırlıkları yaptırdım, meclisten oy birliğiyle geçirdik. Geçtiğimiz Cumartesi günü de imza eksiğini söylediler. Pazar günü olmasına rağmen imzaladım. Çünkü eksiklikler giderilirse, pazartesi günü idare olarak bunu büyükşehir meclisinin gündeme taşınacağını söylediler. Meclis öncesi, sabah saat 07.00’de yola çıktılar. Ama bakıyoruz ki tam aksine gündeme alınmadı. Kamu yatırımları eğer bir kişinin tekelinde ve insiyatifindeyse, artık Hatay’ın ne beklediğini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Sizin yetkiniz yok mu? Kamu yatırımları neden engelleniyor? Başkanınızın onayı olmadan bir şey yapamıyor musunuz? Sayın Lütfü Savaş, 6-7 oturumdur nerede? İskenderun’a yapacağımız hizmetlerinin önünü neden kesiyor?” diyerek tepki gösterdi.

Şimdi bu duruma ne demeliyiz;
Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 6-7 oturumdur meclise katılmıyor. Ama katılmaktan imtina ettiği son toplantının ardından, Hatay Devleti Resmi Gazetesi kitabının lansmanına katılmayı biliyor.
Halkın parlamentosu diye tabir ettiğimiz oturumların, alınmak istenen kararların bir önemi yok mu?
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın bizzat takip edip, sonuçlandırdığı, İskenderun’da yapılması planlanan tam olimpik yüzme havuzu yerini gündeme getirmemek de nedir?
Bu keyfi durumu, İskenderun halkına nasıl anlatacaksınız?
80 bin oy aldığınız İskenderun halkını cezalandırdığınızın farkında mısınız?
İskenderun’a hizmet yapmak isteyenlerin önüne engel olmak, bu şehrin insanlarına hakarettir!
İskenderun’a tam olimpik yüzme havuzu yapılsın istemiyor musunuz?

Ama söz konusu EXPO olunca, ta Ankara’da özel bir tanıtım organizasyonu yapmayı biliyorsunuz.
1 milyar lira harcanan EXPO dışında bir hizmet anlayışınız yok! HADO bile askıda!
İskenderun’da elle tutulur bir hizmetinizi göremedik.
2.5 milyar liralık bütçenin, İskenderun’a karşılığı yok!
Büyükşehir hizmet yapmadığı gibi, İskenderun Belediyesi’nin yapmak istediği hizmetleri engellemeye gücünüz yetmeyecek.
İskenderun’un il olması için başlatılan kampanyaya “Fitne” diyen, İskenderun’a gelecek yatırımları engelleyen, İskenderun’dan beslenen Hatay ekonomisinin tüm rantını canının istediği gibi kullanan bu yanlış duruşunuzu kınıyoruz!
İskenderun her şekilde hizmet almaya devam edecek!
Engelleyemeyeceksiniz!
Yılmaz AKPINAR – 17 Ocak 2022 Pazartesi