CHP’DEN ‘HASSA AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN’ TEKLİFİ

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, 18-19-20 Ocak 2022 günlerinde yaşanan kar yağışının hayatı olumsuz yönde etkilediği Hatay’ın Hassa İlçesi’nin afet bölgesi ilan edilmesi için TBMM’ye Kanun Teklifi verdi.

Güzelmansur hayvanların telef olduğunu, meyve ve zeytin ağaçları ile ekili tarım arazileri ve seraların zarar gördüğünü, evlerin ve fabrikaların çatısının uçtuğunu söyledi.
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur 10 yıl aradan sonra yoğun yağışlar sonrası karlar altında kalan Hatay İli Hassa İlçesi’nin afet bölgesi olarak yardım alması ve tüm afetzedelerin zararlarının karşılanması için çağrıda bulundu.

HAYVANLAR TELEF OLDU, SERALAR ZARAR GÖRDÜ, ÇATILAR ÇÖKTÜ
Kanun Teklifi’nin gerekçesinde Hassa’da kar kalınlığının 50 cm’yi aştığını ve kar nedeniyle yolların kapandığını, elektrik direklerinin devrildiğini, bölgenin elektriksiz kaldığını, ahırların çöktüğünü, hayvanların telef olduğunu, ağaçların, ekili tarım arazilerinin ve seraların zarar gördüğünü belirten Güzelmansur 40 bin dekarlık zeytinlik alanın çok ciddi hasar gördüğünü vurguladı.

DEVLET DESTEĞİ OLMADAN HASSA’DA YARALAR SARILAMAZ
Devlet desteği olmadan Hassa’lı afetzedelerin yaralarının sarılması mümkün değil diyen Güzelmansur şunları söyledi: “İlçede 15 dönüm muz serası, örtü altı tarımı yapılan çilek ekilen araziler karlar altında kalmış, ürünler yok olmuştur. 40 bin dekarlık zeytinlik alan hasar görmüştür. 35 ahır çökmüş, onlarca büyükbaş hayvan telef olmuştur. Evlerin çatısı uçmuş, 300’e yakın elektriği direği devrilmiş, teller kopmuştur. Çatısı uçan fabrika sayısı da 10’a yakındır. Doğal afetler karşısında bireyin yaşam ve mülkiyet hakkını korumak Devletin sorumluluğundadır. Dolayısıyla Hassa’nın acilen afet bölgesi ilan edilmesi gerekmektedir.”