SPOR ADAMI MEHMET KURT’A AHDE VEFA

Geçtiğimiz aylarda yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek aramızdan ayrılan Teknik Direktör Mehmet Kurt’a, spor camiası ahde vefa örneği göstererek adını yaşatıyor.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İskenderun Şubesi, Türkiye Futbol Federasyonu ile birlikte Mehmet Kurt Grassroots C Antrenör kursu düzenledi.
İskenderun Lisesi’nde 1 – 10 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan kurs öncesinde düzenlenen törene Merhum Mehmet Kurt’un eşi Handan Kurt, oğlu Burak Kurt, TÜFAD Başkanı Yaşar Düzen, ASKF İskenderun Temsilcisi Ayhan Dik, Yasemin Baysal, antrenör adayları ve hocalar katıldı.
TÜFAD Başkanı Yaşar Düzen’in büyük özveri ve gayretleri ile düzenlenen kursta zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

TÜFAD Başkanı Yaşar Düzen, spor camiasının çok büyük bir değeri kaybettiğini ifade ederek, “Mehmet Kurt hocamız futbolun çekirdeğinden yetişmiş, Türkiye’nin birçok önemli kulübünde top oynamış bir spor adamıydı. Ömrünü futbola adadı. Memleketi için elinden geleni yaptı. Değerli Hocamız için ne yapsak azdır. Kendini bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

Törende söz verilen Mehmet Kurt’un eşi Handan Kurt ise, “Eşimin her şeyi futboldu” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Handan Kurt, böylesi anlamlı organizasyonu düzenleyen TÜFAD yöneticilerine teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından TÜFAD Başkanı Yaşar Düzen tarafından Merhum Mehmet Kurt’un eşi Handan Kurt’a günün anısına plaket takdim edildi.