Gazete Güney

MUSLUKLARDAN NEDEN TEMİZ SU AKMIYOR?

İskenderun’da yılan hikâyesine dönen Aslantaş Barajı suyunun arıtılarak kente verilmesi Belediye Meclisi’nin Aralık ayı ilk oturumunda gündeme getirildi, Büyükşehir Belediyesi’nin bu konudaki yaklaşımına tepki gösterildi.
İskenderun Belediye Meclisi Aralık ayının ilk oturumunu Fatih Tosyalı Başkanlığında gerçekleştirildi. İskenderun Belediye Meclisi’nin gündemde yer alan 10 maddeyi görüşmek üzere toplandığı oturumda, kente fırtına, yağmur ve yaşanan su taşkını gündem dışı tartışma konusu oldu.
CHP’li Meclis Üyesi Ali Mutlu da, yaşanan su baskınının sebebinin altyapıdan kaynaklı olmadığını denizin taşmasından dolayı olduğunu söylerken; “HATSU’da sorumlu kişiyle sabah konuştum. Bizim altyapımızla ilgili bir sorun olmadığını, denizin taşmasından kaynaklanan doğal bir afet olduğunu söyledi. Doğal afet ayrı bir olaydır, yetersiz hizmet ayrı bir olaydır” dedi.

HBB, İSKENDERUN’DAKİ EKSİK HİZMETLERİ TAMAMLAMALI
MHP İskenderun Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yavuz ise; “Büyükşehir’in dedikodu ile siyaset yapmasını doğru bulmuyorum. Sahilin durumu ortada.. Her yeri su basıyor. Artma tesisinden temiz su akmıyor. Durum böyleyken, büyükşehir belediyesi Hatayspor’a bağışı düşünmek yerine, İskenderun’a sahip çıksın! Ayrıca, İş adamlarını Hatayspor’a bağış yaptığı kadar sınıflandırmaktan vazgeçsin. Biz İskenderun’a yatırım yapan tüm iş insanlarının yanındayız. Büyükşehir belediyesi de İskenderun’a yatırıma yönelsin” dedi.

ASLANTAŞ SUYU NE ZAMAN GELECEK?
Demokrat Parti İskenderun Belediye Meclis Üyesi Sedat Bakır da, “Suya zammı engelleyen Büyükşehir belediye Meclis üyelerine teşekkür ederim. Yer altından verilen su nedeniyle ileride İskenderun’da obruklar oluşabilir. Pompalar, elektrik maliyetini engellemek adına Aslantaş Barajı’nın besleyeceği İçmesuyu Arıtma tesisi neden hizmete alınmıyor? Tesis çürüyor, gerekli adımlar atılmıyor.. Büyükşehir Belediyesi bu sorunu çözmelidir” dedi.

‘UFUKTA BİR IŞIK YOK’
AK Partili Meclis Üyesi Muharrem Dingil ise, bu soruyu HATSU’ya yönelttiklerini, ‘tesisin kullanılamaz halde olduğu, suya yabancı maddeler karıştığından dolayı içilemeyeceği’ yönünde bir cevap aldıklarını söyledi. Dingil; “Bu konu hakkında yakın sürede bir ışık görünmüyor” dedi.
Ak Partili Erdem Ünlü Çetinkaya da, Aslantaş’tan suyun hala İskenderun’a getirilememesinin Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin bir eksiği olduğunu ifade ederek; “Ucuza mal edilecek suyu kullanmamakta HBB’nin bir ısrarı var. Beş yıldır oradan denize su akar biz seyrederiz. HBB İskenderun’a ne yaptı? Hatay’ın her yerine hizmet yapıyor ama İskenderun’a gelince negatif bir ayrımcılık yapıyor” dedi.
Daha sonra söz alan CHP’li Bülent Kırmızıoğlu da, eleştirilerin ‘muhatabı’ karşısında dile getirilmesinin daha doğru olacağını savunurken, Ak Partili Erdem Ünlü Çetinkaya da, Büyükşehir Belediye başkanıyla hiçbir şekilde iletişim kuramadıklarından da dert yandı.

KÜŞADİYE RUHSATINA YÜZDE 50 İNDİRİM
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “İskenderun’da esnafımıza kolaylık olsun diye Küşadiye ruhsatı alımında yüzde 50 indirim uygulayacağız” derken, bu karar oy birliğiyle geçti.
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Büyükşehir meclisinde çoğunluk bizde, doğru.. Ama komisyonda memur çoğunluğu onlarda.. Komisyonlarda bildiklerini okuyorlar. Bizim gündeme getirdiğimiz önergeleri idarece ret ediyorlar. Bu şekilde yapılması gereken hizmetleri ve şehir menfaatlerini nasıl konuşacağız? Lütfü Başkan, 5-6 kez oldu oturuma katılmıyor. Biz İskenderun’un haklarını Büyükşehirde nasıl masaya yatıracağız?” derken, CHP meclis üyesi Ali Mutlu da “İskenderun için hep birlikte hareket etmeye hazırız. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, bir araya gelip diyalog kanallarını kullanalım” dedi.

Exit mobile version