ENGEL TANIMAYANLAR COŞTURDU!

Dünya Engelliler Günü nedeniyle İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda düzenlenen konserinde engeliler ve aileleri coşku içerisinde eğlendi.

Etkinliğe Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Suzan Şahin, Payas Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Dr. Polat Kara, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Kaymakam İskender Yönden’in eşi Dr. Ayşenur Yönden, Başkan Fatih Tosyalı’nın eşi Arife Tosyalı, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Cumhuriyet Başsavcısı M. Emin Ünalan, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Müftüsü Osman Şekerci, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Yılmaz Balaman, Siyasi Partilerin İlçeTeşkilatı Başkanları ve STK Temsilcileri katıldı.

HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN ENGEL YOK
Halkbilimci, araştırmacı-yazar, Prof. Dr. Hayrettin İvgin; engellilerin toplumun önemli bir parçası olduğunu hissettirmek için gizli dünyalarını keşfetmek gerektiğini belirterek, hayat standartlarını yükseltecek projelerin de hayata geçirilmesi gerektiğini anlattı.
İvgin, Türkiye‘de yaklaşık on milyon engelli olduğu ifade edildiğini hatırlatarak, ”Engellilerin engelli olmayan vatandaşlara göre engelli dediğimiz hak hem doğal hem de yasal haklarıdır. Çeşitli ve çoktur. Ancak yasalarımızın gerektirdiği biçimde bu haklardan engellilerin tam yararlandığını söylemek maalesef mümkün değil. Çünkü bizler biliyoruz ki bazı sanat dallarında sağlıklı bireylerden daha sanatı yüksek bireyler engelliler tanıyoruz. Yani belki sağlıklı olsaydı sanat seviyesi bu kadar yüksek olmayacaktı” dedi.

‘Engel Tanımayanlar’ adlı gecede Belediye Başkanı Tosyalı, göreve geldikleri günden bu yana engellilerin her zaman yanında olduklarını söylerken, milletvekilleri Özel ve Şahin de bu insanların toplumun önünde yürütülmesi ve güven verilmesinin sağlatacak düzenlemelerin yapılması gerektiğine vurgu yaptılar.
Konuşmaların ardından sahne alan Engelsiz Notalar Sahnesi, seslendirdiği hareketli şarkılarla salonda bulunan katılımcıları şenlendirdi. Ardından sahne alan Popstar yıldızı engelli Serkul Kan, kendi eserleri ile birlikte Türk sanat Müziği’nden örnekler seslendirdi, anılarını anlattı.

Popstar Serkul Kan, dünya üzerinde yaklaşık 8 milyar insan var ve bunların 35’i engelli biz istersek bir iktidarı çökertip yerine başka bir iktidar getirebiliriz. Aslında o kadar güçlüyüz ki hiçbirimiz bunun farkında değiliz sözlerinin ardından konserine devam etti.
İlerleyen saatlerde sahne alan stand-up komedyen Hamza Demir, esprileriyle salondakileri gülmekten kırıp geçirirken, Aşık Talip Temelli ile Aşık Selahattin Dündar ikilisi de Türkülerle geceye renk kattılar.