BALIK ÖLÜMLERİNİ ENGELLEMEK İÇİN GÖLETE SU BASILDI, NUMUNE ALINDI

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, Dörtyol Yeniyurt mahallesi Güney Tatil Sitesi‘ne giderek, geçen hafta itibari ile başlayan balık ölümlerini yerinde inceledi, mahalle sakinleri ile bölgede incelemelerde bulundu.

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, “Görünen o ki kısmi olarak balık ölümleri hala devam ediyor. Bölge sakinleri, İlçe Tarım Müdürlüğüne, Valiliğe, Kaymakamlığa ve belediyeye bilgi verdi. Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından bolca miktarda göle oksijen sağlamak ve su seviyesini yükseltmek amacıyla su basıldı. Bugün rica ettik, su basma işlemi tekrar devam edecek” dedi.

‘İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ NUMUNE ALDI’
Başkan Nermin Yıldırım Kara, “İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından analiz yapılmak üzere alınan numunelerin henüz sonuçları belli olmadığı Pazartesi ya da Salı günü sonuçlanmasını umut ediyoruz. Burada önemli olan husus; Göletin bir kanal ile bağlantısı sonucunda mevcut kirliliğin denize doğru akması ve canlı ölümlerinin yaşanmasıdır. Kirliliği nereden ve hangi endüstri tesisinden veya hangi bölgeden kaynaklanarak doğa ve canlı yaşamı için ölüme sebebiyet verdiğinin net olarak bilinmesidir. Kanalın göl ile bağlantısının kesilmesi bundan sonraki süreç için daha sağlıklı olacaktır. İlgililerden beklentimiz analiz raporunun sonuçların çıkması ve gerekli denetimlerin yapılarak ekosistemin ve canlı yaşamının tehdit altında bırakılmamasıdır” açıklamasında bulundu.

‘SONUÇLAR KAMUOYU İLE PAYLAŞILMALI’
Kara son olarak, “Bizleri bugün Dörtyol’da misafir eden mahalle sakinlerinden Sinem hanıma ve ailesine çok teşekkür ediyorum. İyi ki varlar ki, bu sorunu kamuoyu ile paylaşmamıza sebep oldular. İlgili kurumların yetkilerini kullanarak ivedi olarak denetimleri yapmaları ve sonuçlarını kamuoyuyla paylaşılmasını hepimizin tek temennisidir” dedi.