‘KADINA ŞİDDET’ KONULU TOPLANTI

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in başkanlığında, ilgili kurum ve kuruluşların amirleri ve STK Temsilcilerinin de katılımlarıyla “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Üst Kurul Toplantısı” gerçekleştirildi.

Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Kaymakam İskender Yönden’in yanı sıra 109. Dönem Kaymakam Adayı Kerem Yüce ve Cumhuriyet Savcısı Hamza Can ile İlçe Jandarma Komutanı J. Kıdemli Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Müftüsü Osman Şekerci, İlçe Sağlık Müdür Vekili Dr. Gülden Köklü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Vekili Yılmaz Balaman, İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Yüksel, KADEM Hatay Şubesi Başkanı Selma Tunç ve Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şubesi Başkanı Ayla Özbek katıldı.

Söz konusu toplantıda; “Aile İçi Şiddet, Kadına Yönelik Şiddet, Ayrımcılık ve İstismar” konuları ele alınmış olup, KADES uygulamasının önem ve özelliklerine değinilmesinin yanı sıra şiddet ve istismar suçlarına karşı yürütülen çalışmalar hakkında da genel bir değerlendirme yapıldı.