YAYLADAĞI KENT MEYDANINA KAVUŞUYOR

Yayladağı İlçesi’nde Hükümet Konağı ve bahçesi kent meydanı oluyor. Bu yıl içerisinde hükümet konağının yıkımının bitirilmesi amaçlanan Yayladağı’nda ilçe kent meydanına kavuşacak.

Çağdaş şehircilik anlayışı ve modern tasarımıyla yeni kent meydanı, ilçenin önemli bir eksikliğini daha gidermiş olacak. Kent meydanı ve yeni Hükümet Konağı projesi önümüzdeki günlerde tüm detaylarıyla kamuoyu ile paylaşılacak.
Yayladağılı vatandaşlara müjde veren Belediye Başkanı Mehmet Yalçın: “İlçemizin çehresini değiştirecek önemli bir adımı daha atmanın mutluluğu içerisindeyiz. Hükümet Konağımızı bu yıl içerisinde yıkacak ve yerine, vatandaşlarımızın nefes alacağı, çok amaçlı kullanabileceğimiz bir kent meydanı yapacağız. Yeni Hükümet Konağımızı da en kısa sürede yeni yerinde inşa edeceğiz. Kent Meydanı ve Yeni Hükümet Konağı projemiz şimdiden ilçemize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

HATAY’IN YENİ GÖZDESİ ‘DEVRENT SOSYAL TESİSLERİ’
Hatay’ın Yayladağı İlçesi’nde hizmete giren Devrent Sosyal Tesisleri kısa sürede kampçıların yeni gözdesi oldu. Hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar kamp alanını doldurdu.
Yayladağı Belediyesi tarafından hayata geçirilen Devrent Sosyal Tesisleri, hafta sonunu fırsata çevirmek isteyen vatandaşların gözdesi haline geldi. Hem kendi çadırlarıyla hem de alanda bulunan çadırlarla konaklama fırsatı bulan kampçılar, Hatay’ın yeni yüzü Devrent Sosyal Tesislerin doldurdu.

‘YAYLADAĞI GELİŞİYOR, GÜZELLEŞİYOR’
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, “Devrent Sosyal Tesislerinde hazırladığımız kamp alanında ilk misafirler çadırlarını kurdu. Tercihleri için kamp ekibine Yayladağı Belediyesi olarak teşekkür ediyoruz. Yayladağı Belediyesi olarak ilçemizin gelişip güzelleşmesi adına var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

16 BİN MİSAFİRİ AĞIRLADIK
Başkan Yalçın, “Doğal güzelliklerimizi turizme kazandırmak ve sosyal alanlarımızı daha işlevsel hale getirmek adına Devrent Sosyal Tesisleri’de yaptığımız çalışmalar sürüyor. Son 5 ayda tesislerimizde hizmete giren; Zipline, Paintball sahası, Macera Park, Restorant Tandır , Çadır kamp alanı, mangal alanları, çeşmeler, mini gölet ve banklarla güzelleştirdiğimiz serbest piknik alanımızda; Bir dönemi pandemi sürecine denk gelmesine rağmen 5 ayda yaklaşık 16 bin misafiri ağırladık. Ayrıca geçtiğimiz ay tamamlanan kır düğün salonumuz birçok mutlu güne ev sahipliği yaptı. Yeni istihdam alanları da oluşturan tesisimizde, ‘Yayladağı Kent Kart’ sistemi ve birçok ‘ilki’ daha hizmete sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
HABER MERKEZİ