KİTAP HAYATTIR!

İskenderun Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Kitap Günleri, yoğun bir katılımla gerçekleşti. Kitap Günleri Fuarı; 80 yayın evi, 60 stant ile 50 yazarı kitapseverlerle buluşturuyor.

İskenderun Belediyesi tarafından geçen yıl ilki gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören ‘İskenderun Kitap Günleri’ Fuarının ikincisi için Atatürk Anıt Alanında geniş bir çadır kuruldu.
Katılımcı yayın evlerinin stantlarına yazarların eski ve yeni eserlerinin yerleştirdiği İskenderun Kitap Günleri Fuarı kitapseverlerin yoğun ilgisini görüyor.

24 Ekim tarihine kadar kitapseverlere açık olacak olan 2. ‘İskenderun Kitap Günleri’ Fuarına kitapseverler davet eden Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Kitap kokusunun dört bir tarafı sardığı mutlu ve bilgi dolu bir hafta sonu diliyorum” dedi.
Açılışta, Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Hacı Bayram Türkoğlu, Suzan Şahin, Lütfi Kaşıkçı, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, OSB Başkanı Ayhan Tosyalı, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, çevre ilçe belediye başkanları, Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Ali Özyurt, Türk Kızılay İskenderun Şube Başkanı Recep Sivri, Özçelik İş Sendikası Mali Şube Sekreteri Veysel Yayla ve STK temsilcileri katıldı.

Milletvekilleri ve belediye başkanları stantlardan kitap satın alırken, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, yayınevi temsilcileriyle sohbet etti.
Fuarda; geçmiş dönem Belediye Başkanlarından Mete Aslan’da, Kitap Otağı Yayınevi çıkışlı ilgi gören “Unutmadım Ben de Yazdım” isimli kitabının tanıtımını yaptı. Milletvekili Özel’e kitabını imzalayan Aslan, bir süre protokol üyeleriyle sohbet etti.
Siyaseten güzel görüntülerin yaşandığı Kitap Günlerine ilgi büyüktü.
Açılışta Mehteran ekibi de mini bir konser verdi.