İSKENDERUN KUYUMCULAR ODASI’NDAN MUHTEŞEM GECE

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası’nın, 34. Ahilik Haftası dolayısıyla düzenlediği gece, İsa Taş Paradise’de coşkuyla gerçekleştirildi.
Düzenlenen geceye İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Yıldırım, Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan, Arsuz Emniyet Müdürü Hasan Gün, Hatay İl Ticaret Müdürü Halil İmrek, İskenderun Kızılay Derneği Başkanı Recep Sivri, İskenderun Ortodoks Vakfı Başkanı Can Teymur, Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Melih Öztürk, SP İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik ve diğer konuklar katıldılar.

Gece Kuyumcular Odasının faaliyetini anlatan video gösterimi ile başladı. Video gösterimi sonunda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat, büyük alkış aldı.

Daha sonra kaftan giyme törenine geçildi. Ahilik kaftanlarından biri sembolik olarak İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’e giydirildi ve gece anısına hediyesi verildi. Ardından Kuyumcular Odası’nın yılın ahisi seçtiği Şerif Canpolat’a kaftanı giydirildi ve plaketi takdim edildi. Yılın usta esnafı seçilen Abdullah Basık’a da kaftan giydirme sonrası plaketi verildi. Yılın olgun esnafı seçilen Kemal Uygun’a da kaftan giydirildikten sonra yine plaketi alkışlarla takdim edildi.

Ahilik Gecesinde ayrıca İskenderun Emniyet Müdürü Nevzat Güneş’e, İl Ticaret Müdürü Halil İmrek’e, İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Yıldırım’a, Arsuz Emniyet Müdürü Hasan Gün’e, SP Hatay İl Başkanı Doç.Dr. Necmettin Çalışkan’a gece anısına anlamlı hediyeler verildi. Ayrıca İskenderun Ortodoks Vakfı Başkanı Başkanı Can Teymur’a Meryem Ana figürlü çerçeveli bir resim hediye edildi.

Gecede son konuşmayı yapan Kaymakam İskender Yönden, esnafla, atanmışların kaynaşmasını sağlayan etkinlikleri için Başkan Uğur Fırat’a teşekkür etti, kendisini Erzin Kaymakamlığı döneminden bu yana tanıdığını ifade etti.
Geceye renk katan 10. Yıl Marşı, Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat, Yönetim Kurulu üyeleri ve İsa Taş Paradise bulunan tüm konuklarca coşkuyla söylendi.