ATEŞ SAVAŞÇILARINDAN TATBİKAT

Gönüllü gençler, her yıl 25 Eylül- 1 Ekim tarihlerinde kutlanan İtfaiye Haftası (Yangından Korunma Haftası) dolayısıyla İtfaiye İstasyonu ve Orman Teşkilatına ziyaret gerçekleştirdiler.

Dörtyol ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı faaliyet gösteren Nazmiye Muratlı Gençlik Merkezi, Gönüllülük Kulübü üyesi gençler ve görevli gençlik liderleri orman yangınında görev yapan helikopterin bulunduğu piste giderek pilot Murat Yıldırım’dan bilgiler aldılar.

Pilot Yıldırım, yangın esnasında helikopterde hangi branşlarda personellerin görev yaptığı, yangına müdahale süresi, helikopterin su taşıma kapasiteleri ve pilotluk mesleği hakkında gençlere bilgiler aktarıp sorularını yanıtladı.

Gönüllü gençler helikopter pistinden sonra Kuzuculu Orman Şefliğine giderek, İşletme Şefi Bayram Özpek’ten orman yangınlarında arazözlerin çalışması, “Ateş Savaşcıları” olarak tabir edilen orman yangın işçilerinin, yangın söndürmede kullandığı ekipmanları tanıttıktan sonra alanda mini bir tatbikat gerçekleştirildi.

Diğer yandan gönüllü gençler; Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Dörtyol İtfaiye İstasyonunda itfaiyeciler ile bir araya geldiler.

İtfaiye istasyonunda gönüllü gençlere İtfaiye Amiri Fettah Arıkan ve İtfaiye Çavuşu Oktay Bayrak tarafından yangın çeşitleri, mesken yangınları, trafik kazalarında müdahaleler, sokak hayvanları kurtarma gibi itfaiyenin çalışma alanına giren bilgileri aktardıktan sonra gençlerin sorularını cevapladılar. Ziyaret esnasında itfaiye araçları ve yangında kullanılan malzemeler tanıtıldı.
HABER MERKEZİ