ARSUZ’DA MAYDANOZ HASADI BAŞLADI

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, maydanoz hasadında çiftçilerle buluştu.

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Arsuz İlçe Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Gün, İlçe Tarım Müdürü Serkan Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Nal, Muhtarlar ve teknik elemanların katılımı ile birlikte Arsuz’un Üçgüllük Mahallesindeki maydanoz hasadını incelendi.

Hasat sonrası konuşma yapan Başkan Asaf Güven, maydanozun hem ilçede hem de bölgede büyük bir gelir kaynağı olduğunu ifade ederek, Arsuz’un turizm ve balıkçılıkta olduğu kadar tarımda da söz sahibi olduğunu belirtti. Arsuz’da muz seraları, zeytin, narenciye ve daha bir çok ürünün Arsuzlular için ciddi bir gelir kaynağı oluşturduğunu dile getiren Başkan Güven, maydonoz ekiminde yaklaşık 50.000 dönüm üzerinde yıllık ekim yapıldığını, ülkenin maydanoz ihtiyacının yaklaşık %55 ila %60’ını Arsuz’un karşılandığını söyledi. Verimin çok iyi olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Güven, üretim ve işçiliğin yaklaşık 4000 aileye istihdam sağlandığının altını çizerek çitçilere bol kazanç diledi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu ve İlçe Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar da çiftçilere bereketli bir dönem dilerken program maydanoz hasadının ardından son buldu.