200 KİLO CAPTAGON HAPI NAR EKŞİSİNDEN ÇIKTI!

İskenderun Narkotik polisleri, liman içerisinde bulunan konteynerde uyuşturucu hap ele geçirildi.

İskenderun NSM Grup Amirliği, Mersin NSM Şube Müdürlüğü, İskenderun İstihbarat Büro Amirliği görevlileriyle koordineli bir şekilde Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Yapan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda Suriye’den Öncüpınar Sınır kapısından geçerek İskenderun limanına getirilen konteynırda yapılan aramada nar ekşisi şişeleri içerisinde balonlar halinde yerleştirilmiş tahmini 200 adet olan ve toplamda 200 kilogram olabileceği değerlendirilen Captagon hap ele geçirildi.

Uyuşturucu ticareti yapan kişiler narkotik köpeklerin kokuyu almasını engellemek için ise nar ekşisinin içerisine yerleştirilen prezervatiflerle de kamufle etmeye çalıştıkları görüldü.

Narkotik timleri ve Uyuşturucuda uzman Arven köpek yaptığı detaylı çalışmada uyuşturucunun bulunduğunu ekiplere işaret edince operasyon başladı. Konteynerde bulunan tüm nar ekşileri güvenli bölgeye indirildi ve tek tek açılarak içerisinde bulunan uyuşturucular kayda alındı
Sabaha kadar süren çalışmaları sahada takip eden ve ekiplerin başında bulunan İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, emeği geçen çalışma arkadaşlarını tebrik etti.

İskenderun Narkotik ekiplere sabaha kadar yaptıkları titiz çalışmalarda yakalanan hapları nar ekşisinin içerisinden çıkartarak kayda aldı.