HAYIRLI VE BEREKETLİ BİR SEZON OLSUN!

2021-2022 yılı su ürünleri av sezonu açılışı Samandağ Çevlik Balıkçı Barınağında düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi ve Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin desteklediği, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Turgay Türkyılmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, İMEAK DTO İskenderun Şubesi Meclis Başkanı Adnan Yener, ASHİB Başkan Vekili Ali Can Yamanyılmaz, İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Turan, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Duran, İMEAK DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Özhan Akgünlü, Ümit Özdemir, Meclis Üyesi Bekir Şengül, Aydın Antakyalıoğlu, Şube Müdürü Ahmet Taştekin ve Hatay Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birlik Başkanı Celal Bilen katıldılar.

‘SU ÜRÜNLERİNİ, HALKIMIZIN BOL BOL TÜKETMESİ ARZULUYORUZ’
İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu İskenderun körfezinin önemine dikkat çektiği konuşmasında “Denizlerin korunması, su ürünlerinin korunması ve balık avcılığında sürdürebilirliğin sağlanması amacıyla uygulanan balık avcılık sezonu yasağı bugün itibariyle son bulmuştur. Özellikle Koronavirüs (covid-19) salgınını geçirdiğimiz bu günlerde çocukların gelişiminde ve erişkin insanların sağlıklarının, bağışıklık sistemlerinin korunmasında sayısız faydaları olan su ürünlerini, halkımızın bol bol tüketmesi arzuluyoruz. Hayırlı ve bereketli bir sezon geçirmeyi diliyorum” dedi.

‘BALIKÇILARIMIZIN SORUNLARIYLA DA YAKINDAN İLGİLENİYORUZ’
İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu yaptığı konuşmada “İMEAK DTO İskenderun Şubesi olarak Samandağ’dan Karataş’a kadar olan sorumluluk sahamızda İskenderun Körfezinde faaliyette bulunan balıkçılarımızın da sorunlarıyla oda olarak yakından ilgilenmekteyiz. İskenderun Körfezi deniz canlıları için zengin bir yumurtlama alanına sahiptir. Özelikle karides ve dip balıkçılığında, İskenderun Körfezi ülkenin genel balıkçılığında önemli bir yeri var. Bunun için özenle korumamız gereken bir bölgedir. Ayrıca, İskenderun Körfezinin ılıman yapısı kafes balıkçılığı için elverişlidir.
Körfezimizin daha da temiz kalması ve gelecek nesillere temiz deniz bırakabilmek adına İMEAK Deniz Ticaret Odası olarak İskenderun Teknik Üniversitesi ile ortak projeler yürütmekte akademisyenlerimize destek olmaktayız. İskenderun Körfezindeki balık çeşitliliği ve verimliliğinin arttırılması amacıyla İskenderun Teknik Üniversite ile birlikte resif çalışmaları, yerli balıkların ve yabancı türlerin izlenmesi projelerini sürdürmekteyiz” dedi.
Denizlerimizi temiz tutmanın önemi ve küçük balıkların avlanmasının sakıncalarına dikkat çekilen törende konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesilerek sezona “Vira Bismillah” denildi.
HABER MERKEZİ