DOĞAL BESLENMEYEN, ANNE SÜTÜ ALMAYAN BEBEK KALMASIN

Bebeğin beslenmesinin yanında annenin doğum sonrası yaşadığı Mastit, Meme ucu yaraları, tıkalı meme, meme enfeksiyonları, aşırı süt üretimi ve yetersiz süt üretimi konularında uzman Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Perihan Yasemen Canöz Karaca, bebeği evlat edinen annenin dahi emzirilmesi, memeden şefkatle ayrılma konularında da destek veriyor.

Uzman Emzirme Danışmanı ve Eğitmeni olan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Perihan Yasemen Canöz Karaca, anne sütünden maksimum seviyede yararlanması için geliştirdiği yöntemlerle bebeğin sağlıklı gelişimine katkı sunuyor.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr Perihan Yasemen Canöz Karaca, “Bebeğin ilk günden itibaren doğru beslenmesi onun tüm hayatını etkileyen en önemli faktördür. Bebeğiniz emiyor ve anne sütü alıyorsa bunun sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi, anne sütü ve mama ile besleniyorsa, anne sütünü kaybetmeden beslenmenin planlanması, sadece formül mama ile besleniyorsa bu beslenmeyi bebeğin fizyolojisine, mide kapasitesine göre ayarlayıp doğal beslenmeyi yakalamak amacım, en önemli hedefim“ diyor.

Ne şekilde beslenirse beslensin bebeğin beslenmesini doğal olana yaklaştırmak çocuğun hayat boyu sağlığına yapılacak en mükemmel dokunuş olduğuna dikkat çeken Dr Karaca, yakında İskenderun Atay İş Merkezi 2’nci Katta faaliyete girecek kliniğinde hizmet verecek.

Atay İş Merkezinde yakında açılacak olan çocuk hastalıkları kliniğinde hizmet vermeyi planlayan Uzm.Dr. Perihan Yasemen Canöz Karaca; kliniğinde bebek ve çocuk sağlığı ile ilgili Dünya’da ki en güncel ve bilimsel yöntemleri uygulayacağını belirtti.