CEMİL MERİÇ EVİ’NE AÇILIŞ

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Reyhanlılı yazar, çevirmen ve düşünür Cemil Meriç’in (1916-1987) doğduğu ev olan Cemil Meriç Evi’nin açılış törenine katıldı.

Törene onur konuğu olarak Cemil Meriç’in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Şanverdi, Abdulkadir Özel, İsmet Tokdemir, Vali Yardımcısı Yusuf İzci, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı, AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

Vali Doğan, “Ne mutlu bizlere ki, kaybettiğimiz birçok değerlerimizin yanında, onları tekrar nasıl kazanabileceğimizi bize gösteren aydınlarımız var. Onları ve eserlerini tanıyarak muhteşem bir maziyi daha muhteşem bir istikbale bağlayabiliriz. Cemil Meriç’in deyimi ile ‘Tarihimiz mührü sökülmemiş bir hazinedir.’ İşte bu hazinedeki en değerli mücevherlerden biri de üstad Cemil Meriç’tir” dedi.

Vali Doğan, 1916’da Reyhanlı’da dünyaya gelen başta dil, tarih, edebiyat, felsefe ve sosyoloji olmak üzere sosyal bilimlerin birçok alanında araştırma yapmış ve yazılar kaleme almış Cemil Meriç’in evini gezerek, bilgiler aldı.