SEKSEN ÜNİTE KAN; 240 CAN, 240 FİDAN

Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti, Dörtyol Kızılay Derneği ve İskenderun Kan Alma Merkezinin ortaklaşa düzenledikleri kan bağışı kampanyasında 80 ünite kan toplandı.

Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti, Dörtyol Kızılay Derneği ve İskenderun Kan Alma Merkezi’nin “Bir Ünite Kan; Üç Can, Üç Fidan” sloganıyla ortaklaşa düzenledikleri kan bağışı kampanyasında 80 ünite kan toplandı.

Dörtyol Kızılay Dernek Başkanı Mevlüt Aydın yaptığı açıklamada; “Mevsim sıcaklarının normalin üstünde ve bir çok hemşerimizin yayla ile tatil beldelerinde olmasına rağmen, Dörtyol Gazeteciler Cemiyetimizle birlikte düzenlediğimiz kan bağışı kampanyamıza gösterilen ilgiden ve katılımdan oldukça memnunuz. Kampanyamızda 80 ünite kan toplanmıştır. Destek ve katkılarından ötürü tüm iştirakçilerimize ve hemşerilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sedat İskenderoğlu’da yaptığı açıklamada; “Bir Ünite Kan; Üç Can, Üç Fidan sloganıyla çıktığımız yolda bizlere en büyük desteği Dörtyol Doğa ve Çevre Koruma Platformunun vermiştir. Platformun tüm bileşenlerine teşekkür ediyoruz. 80 ünite kan alınmış olması oldukça memnuniyet verici. Bir ünite kan üç kişiye şifa oluyor. Ayrıca Kızılay Derneğimiz her bağışçı için yanan orman alanlarında üç fidan dikiyor. Dörtyol’un verdiği bu seksen ünite kan sayesinde 240 can şifa bulduğu gibi 240 fidan da toprakla buluşarak gelecek nesillere sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre imkanı sunacak. Başta Kızılay Dörtyol Şubesi ve İskenderun Kızılay Kan Alma merkezi olmak üzere tüm gönül dostlarına saygı, sevgi ve şükranlarımızı arz ediyoruz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi, Dörtyol Kızılay Derneği ve İskenderun Kan Alma Merkezi’nin müşterek bir çalışmasıyla, Payas Belediyesi yanında kan alma kampanyası yapıyor.